Foto: Publicitātes foto

Jau trīspadsmito vasaru uz skaistākajām Latvijas vietām savus klausītājus aicina "Velomūzikas" dalībnieki. Šovasar mūziķis Kārlis Kazāks un viņa līdzbraucēji dosies uz Sēlijas un Latgales novadiem.

Kā "Delfi" informē "Velomūzikas" rīkotāji, viņi iegriezīsies tādās apdzīvotās vietās kā Andzēni, Lone, Elkšņi, Mežgale, Dignāja, Muktupāveli, Promi, Sutri, Zelta Dibens, Polkorona, Hatki, Krupeniški, Foļvarka, Raģeļi, Šķeltova, Višķi, Zūsāni, Šauri, Rasnači, Lazdāni un daudzās citās.

Plašākam apmeklētāju lokam "Velomūzikas" koncerti šovasar būs pieejami:

26. jūnijā "Rūme", Zasā;
28. jūnijā "Smaidas", Feimaņos;
29. jūnijā "Mežvīni", Jaudzemos, Šķeltovas pag.;
30. jūnijā Vaboles muižas parkā;
1. jūlijā "Upeskrastu mājas" Vilcānos, Upmalas pag.

Visu koncertu sākums pulksten 20. Ieeja visos "Velomūzikas" koncertos ir bez maksas.

Šīs vasaras "Velomūzikā" pedāļus mīs un koncertos ar klausītājiem satiksies mūziķi Kārlis, Kazāks, Maija Ušča, Kaspars Tobis, kā arī aktieri Karīna Tatarinova, Kaspars Zvīgulis un, iespējams, nosauktajiem pievienosies vēl arī citi piedzīvojumu meklētāji.

"Velomūzikas" koncertos izskanēs gan Kārļa Kazāka orģinālmūzika, gan latviešu, līvu un latgaliešu tautasdziesmas. "Velomūzikas" koncerti norit bez papildu apskaņošanas, izmantojot tikai uz velosipēdiem līdzi vestus akustiskos mūzikas instrumentus – ģitāras, mandolīnu, ukuleli un basa ukuleli.

"Tas ir brīnums man pašam – kā dziesmas ieskanas "Velomūzikā". Kā mēs skanam katrā vietā citādi, cik ļoti vieta, klausītāji un nogurums maina mūs pašus," stāsta "Velomūzikas" idejas autors Kārlis Kazāks, turpinot - "un cilvēki – tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā. Par skaisto Latvijas vasaru pat nerunājot."

"Velomūzikas" piedzīvojums ir aizsācies 2012. gadā un līdz šim gadam pa Latvijas mazākajiem ceļiem un takām kopumā jau mēroti aptuveni 6500 kilometri, kā arī piedzīvoti vairāk par 100 muzikāliem vakariem. "Velomūzikas" pirmajos 10 braucienos piedzīvotais aprakstīts Kārļa Kazāka grāmatā "Sākums mūs atrod pats". Atsevišķi "Velomūzikas" piedzīvojumi ir fiksēti arī filmās "No Sakstagala līdz Raunai" (režisors Dāvis Drošs) un "Velomūzika" (režisors Edgars Lūsiņš).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!