Foto: Nauris VEISS

1. jūnijā Mežaparka lielo estrādi ieskandinās nu jau par tradīciju kļuvušais "Lielais koncerts". Kā portālu "Delfi" informē rīkotāji, koncertu apmeklēs vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, tādēļ pasākuma organizatori vērš apmeklētāju uzmanību praktiskai informācijai, kas pasākumu padarīs patīkamu un drošu ikvienam.

Ieeja Mežaparka estrādē sāksies jau plkst. 18.00 un notiks pa 2., 3., 4., 5., 6., 7. un arī 8. vārtiem. Organizatori aicina izmantot visus ieejai paredzētos vārtus.

Pirms koncerta apmeklētājus izklaidēs DJ Maija Rozīte, plkst. 20.30 uz skatuves kāps koncerta iesildītāji – grupa '’Pirmais kurss’’, savukārt "Lielais koncerts" sāksies plkst. 21.30. Koncerta beigas ieplānotas plkst. 00.30.

Rūpējoties par vides ilgtspējību, Mežaparka bioloģisko daudzveidību un solidarizējoties ar Ukrainas tautu, "Lielā koncerta" organizatori šajā pasākumā neizmantos pirotehniku.

Pasākuma rīkotāji aicina apmeklētājus nepieciešamības gadījumā ņemt līdzi lietus mētelīšus.

Ienākot koncerta teritorijā notiks personīgo mantu apskate, kas tiks veikta, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību. Teritorijā būs aizliegts ienest ēdienus un dzērienus, visu veidu ieročus, bīstamus priekšmetus, lietussargus, profesionālo foto un video tehniku, statīvus, lielgabarīta lietas un somas (tilpums lielāks par 5 litriem), saliekamos krēslus, velosipēdus, skrejriteņus, mikromobilitātes iekārtas, dzīvniekus. Teritorijā pēc papildu pārbaudes drīkstēs ienest somas līdz 5 l tilpumam, bērnu ratus, moto un velo ķiveres, tukšas daudzkārt uzpildāmās pudeles (izņemot stikla). Pasākumā netiks nodrošināta mantu glabātuve. Drošības apsvērumu dēļ aizliegts koncerta laikā ar bērnu ratiņiem atrasties pūlī un/vai skatuves priekšā.

Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, bērns, kurš nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nakts laikā (no plkst. 22.00 līdz plkst. 6.00) nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes, bērnu aprūpes iestādes vadītāja vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam (ieskaitot) ieeja koncertā vecāku pavadībā ir bez maksas.

Ienākot teritorijā, fanu zonas un sēdvietu biļešu īpašnieki varēs saņemt aproci brīvai iekļūšanai savās zonās. Aproces būs pieejamas starp 6. un 5. vārtiem pergolā un estrādes sānos pie 3. vārtiem. VIP aproces VIP viesi varēs saņemt pie ieejas Kokaru zālē.

Mežaparka teritorijā pasākuma rīkotāji īpašas velo novietnes neorganizēs. Koncerta apmeklētājiem jāņem vērā, ka personīgo automašīnu novietošana Mežaparkā un tā tuvumā būs apgrūtināta. Nokļūšanai uz "Lielo koncertu" organizatori aicina izmantot sabiedrisko transportu.

Pēc organizatoru pasūtījuma tiks nodrošināti papildu reisi 11. tramvaja maršrutam "Stacijas laukums–Mežaparks", pirms un pēc koncerta, kā arī atsevišķi papildu reisi 48. autobusa maršrutā pēc koncerta beigām. Nokļūšanu uz pasākumu rīkotāji aicina plānot savlaicīgi, jo tuvojoties koncerta sākumam, transports varētu kļūt pilnāks, nekā ierasts. Arī šajos braucienos jāveic brauciena reģistrācija, kā ierasts.

Koncerta teritorijā darbosies ēdienu un atspirdzinājumu tirdzniecības vietas, kurās būs iespējams veikt arī norēķinus ar kartēm. Mežaparka estrādes teritorijā ir pieejami ūdens brīvkrāni.

"Lielais koncerts" šogad uz skatuves pulcēs ap 100 Latvijas mūziķu, kuri pārstāv dažādus muzikas žanrus. Programmu veidos tautā iemīļotas dziesmas, kas ietērptas jaunās aranžijās un tapušas pārsteidzošās sadarbībās. Uz vienas skatuves kāps aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, estrādes grandi, kā arī klasiskās mūzikas profesionāļi, kas kopīgi radīs nebijušu skanējumu.

Koncertā piedalīsies: Shipsea, "Pērkons", "Bermudu divstūris", Olga Rajecka, "Dzelzs vilks", "Dagamba", Wiesulis, "Bet bet", Ieva Akuratere, ansis, Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Normunds Rutulis, Patrisha, Ozols, Gustavo, Aija Andrejeva, "Sudden Lights", Lauris Reiniks, PND, Vestards Šimkus u. c. kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbendu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!