Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Lietavu saudzēts, sestdienas, 1. jūnija, vakarā Mežaparka Lielajā estrādē notika trešais Lielais koncerts, pulcējot ap 30 tūkstošus skatītāju un daudzus populārus pašmāju mūziķus.

Koncertā labi zināmas latviešu estrādes mūzikas un roka dziesmas izskanēja jaunās interpretācijās, aicinot līdzi dziedāt arī klausītāju pūli. Koncertu iesildīja DJ Maija Rozīte un grupa "Pirmais kurss", bet vakara galvenajā daļā uz skatuves kāpa gan grupas "Dzelzs vilks", "Bermudu divstūris", "Dagamba", "Bet bet", "Sudden Lights", "PND", "Mazais princis", "Jumprava", gan dziedātāji Emilija, Shipsea, Olga Rajecka, Ieva Akurātere, Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Intars Busulis, Normunds Rutulis, Patrisha, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Žoržs Siksna, pianists Vestards Šimkus un daudzi citi. Programmā piedalījās arī reperu plejāde – Wiesulis, ansis, Ozols un Gustavo, bet koncerta daudzveidīgo skanējumu bagātināja "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbends.

Īpaši Lielajam koncertam bija tapusi iespaidīga skatuves instalācija ar īpaši veidotām videoprojekcijām katrai repertuāra dziesmai. Tajās bija integrēti dziesmu teksti, aicinot skatītājus dziedāt līdzi visiem zināmos dažādu laikmetu hitus. Savukārt skatītāji varēja koncertu baudīt gan no stāvvietām skatuves priekšā, gan arī no podestiem, kur Dziesmusvētkos esam raduši redzēt lielo kopkori.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!