Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" 13. novembrī pasaules turnejas ietvaros Rīgā viesosies baltkrievu postpanka sensācija un hita "Sudno (Boris Ryzhy)" autori, grupa "Molchat Doma".

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Ltips Agency", 2017. gadā Minskā dibinātā grupa "Molchat doma" šobrīd mitinās Losandželosā un ir pazīstama ar savu tumši gotisko, vienlaikus dejojamo postpanka, "new-wave" un sintpopa skanējumu.

Grupas sastāvā ir trīs dalībnieki – dziļi monotonās balss īpašnieks Jegors Škutko, ģitāras, sintezatoru un bungu mašīnas virtuozs Romāns Komogorcevs, kā arī basģitārists un taustiņinstrumentu meistars Pāvels Kozlovs.

"Molchat doma" daiļradi iedvesmojušas 70. un 80. gadu mūzikas leģendas kā "The Cure", "Siouxsie and the Banshees", "Depeche Mode" un "Human League", grupas mūziku melomāni nereti salīdzina arī ar "Joy Division", "Bauhaus" un citiem žanra grandiem.

"Molchat Doma mūzika ir tik mistiski pašpietiekama, ka ir grūti negribēt būt daļai no šīs burvības," tā grupu raksturo "Pitchfork".

Milzīgu popularitāti un starptautisku atzinību grupa sasniedza 2020. gadā, kad tās dziesma "Sudno (Boris Ryzhy)" kļuva par platformas "TikTok" hitu un tika iekļauta vairāk kā 100 000 dažādos "TikTok" video. Pateicoties fenomenālajiem panākumiem sociālajos tīklos, dziesma strauji ieņēma otro vietu "Spotify Global Viral 50" topā un pirmo vietu ASV "Viral 50" topā, savukārt albums "Monument" uzkāpa līdz augstajai 21. vietai "Billboard top 200".

2022. un 2023. gadu grupa pavadīja pasaules turnejā, spēlējot izpārdotus koncertus ASV, Eiropā un Austrālijā un pa ceļam iegriežoties arī festivālos "Coachella", "Cruel World" un "Primavera". Daļu no koncertu ienākumiem "Molchat Doma" ziedojuši Ukrainas atbalstam un ir vieni no tiem mūziķiem, kas publiski nosodījuši Krievijas agresiju.

2024. gada beigās grupa atkal dosies gadu ilgā turnejā, kuras laikā uzstāsies arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!