Liepājā, Latvijas 1. Rokkafejnīcā, 11. martā 18:00 akustiskās mūzikas pasākumu sērijā "Ceturtdienas melodijas laternu gaismā" notiks Austrasdienas ar pašas Austras Pumpures piedalīšanos, portālu "Delfi" informē Rokkafejnīcas pārstāvji.

Austrasdienās Rokkafejnīcā piedalīsies Kristīne Locika, Kristaps Sudmalis, Kristīne Ģelze, Iveta Gailiša ar saviem audzēkņiem. Īsi pirms koncerta dalību pasākumā pieteikuši arī Austrasbērni Uldis Kākulis, Andris Mičulis, Ēriks Pozemkovskis, Ilze Kovere, Antra Prokofjeva, Uldis Ozols un Inese Sērdiene. Tāpat darbosies "brīvais mikrofons" jeb "dzied visi, kam ir ko dziedāt..."

Austra Pumpure ir ne tikai leģendāra Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāja, viens no bardu kustības stūrakmeņiem, lielisku mūziķu audzinātāja, bet arī cilvēks, bez kura Liepājas, Latvijas kultūras dzīve grūti iedomājama. Joprojām lieli un mazi dodas pie Austras, lai iemācītos ģitāras akordus un dziesmas, kuras Austras Pumpures krājumos tik daudz, ka ne saskaitīt. Austras rokās ģitāra nonākusi, iepazīstoties ar Imantu Kalniņu, taču to spēlēt viņu iedrošinājis Oļģerts Kroders.

Austra Pumpure stāvējusi arī pie Latvijas pirmā folkfestivāla šūpuļa astoņdesmito gadu sākumā, kā arī izaudzinājusi veselu Austrasbērnu paaudzi. "Ja par kādu cilvēku šeit, Latvijā, var sacīt, ka viņš tiešām ir unikāls, tad tā ir Austra Pumpure – aktrise, dziedātāja, skolotāja. Tas viss ir kopā šajā brīnišķīgajā kurzemniecē, un, kas no tā tur ir vairāk, tas nav pasakāms", tā par Austru reiz teicis komponists Imants Kalniņš.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!