Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II 60 gadu valdīšanas jeb Dimanta jubilejas svētku kulminācijas koncertu pie Bekingemas pils klātienē varēs noskatīties aptuveni 12 000 cilvēku raksta ārzemju prese.

Foto: Londonā svin Dimanta jubileju


Jau ziņots, ka koncertā uz skatuves kāps un karalieni ar saviem priekšnesumiem sveiks Sers Pols Makartnijs, Stīvijs Vonders, Sers Eltons Džons, Kailija Minoga, "Madness", Sers Toms Džonss, Eds Šīrans un daudzi citi. Pagaidām nav zināma mūziķu uzstāšanās kārtība, taču organizatori sola pārsteigumus.

Pirmdien, 4. jūnijā pie Bekingemas pils ir uzbūvēta vērienīga skatuve, bet netālu esošajos parkos kvēlākie fani kopš svētdienas vakara uzcēluši teltis, lai ieņemtu labākās vietas pie lielajiem ekrāniem, kas izvietoti St.Džeimsa parkā, Haidparkā un arī Trafalgara laukumā.

Kopā ar karalieni svinīgo koncertu baudīs Edinburgas hercogs Filips, Velsas princis Čarlzs un Kembridžas hercogs Viljams un hercogiene Ketrina, kā arī princis Harijs.

Godinot britu monarhiju, visā pasaulē tiks iedegtas aptuveni 4500 lāpas. Pirmā lāpa jau iedegta Austrālijā, kur pie Parlamenta ēkas Kanberā to iededza Austrālijas premjerministre Džūlija Gillarda. Lāpas iedegtas arī Jaunzēlandē un Tongā.

Tāpat lāpa tiks iedegta arī viesnīcā Kenijā, kur 1952. gadā Elizabetei tika paziņots par viņas tēva, karaļa Džordža VI nāvi.

Vienu no pēdējām lāpām pie Bekingemas pils iedegs pati karaliene, tāpat lāpas iedegsies visos karaliskajos īpašumos – Vindzoras pilī, Sendrighemā, Balmoralā un daudzās citās vietās.

Svinības noslēgsies ar vērienīgu uguņošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!