Sestdien, 14. jūnijā, plkst. 21 bārā "Chomsky" eksperimentālās mūzikas vakarā uzstāsies kanādiešu mūziķe Dora Bleu. Savukārt vakaru ievadīs Edgars Eihmanis duetā ar Jeļenu Glazovu, informē mūziķi.

"Dora Bleu (īstajā vārdā Dorotija Gellera) dzīvo Monreālā, viņa ir dziedātāja, komponiste, tekstu autore un ģitāriste, viņas darbi nav pilnībā komponēti, nedz arī improvizēti. Doras dziesmas seko iekšējai laika naratīva izjūtai un ir vienlaikus gan tonālas, gan atonālas.

Ģitāra skan paretināti, asi, suģestējoši melodiski un dažreiz disonējoši. Vokāla plūdums ir nevienmērīgs, to piepilda klusums un glisando. Dziesmas pārkāpj žanriskās robežas, un to teksti atspoguļo ievainojamību, neaizsargātību un jūtīgumu. 

Doru Bleu var raksturot kā neatkarīgās scēnas dīvaini. Māksliniece nepārtraukti atjauno savu repertuāru, izmantojot elektronikas, skaņu mākslas un brīvās improvizācijas elementus," raksta pasākuma rīkotāji.

Pēdējie Dora Bleu pilnmetrāžas ieraksti tapuši sadarbībā ar tādiem māksliniekiem kā Alekseju Borisovu un Olgu Nosovu ("Nočnoi Prospekt"), Tomu Kārteru ("Charalambides"), Semu Šalabī ("Godspeed You! Black Emperor", "Salabi Effect", "Land of Kush"), Salvatore Boreli ("Harps Of Fuchsia Kalmia").

Edgars Eihmanis ir grupas "Mona De Bo" bundzinieks, spēlējis bungas dažādos sastāvos.
No 2005. gada, kopš dibināta "Mona De Bo", pārsvarā spēlē ar ģitāristu Edgaru Rubeni. "Mona De Bo" ir eksperimentālā roka grupa, kura darbojas slow core, drone un noise stilistikā.

Savas pastāvēšanas vēstures laikā grupa ir uzstājusies Baltijā, Skandināvijā, Krievijā, kā arī "South by Southwest" mūzikas konferencē Ostinā, ASV, 2008. gadā, kur viņus pamanīja BBC radio stacija. Trešais grupas albums "Pag Pag" tika izdots 2012. gada janvārī.

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu. Piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālos Latvijā, Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā utt. Kā vieskomponiste darbojusies zviedru elektroakustiskās izpētes centrā "EMS" Stokholmā, kā arī "WORM" eksperimentālās mākslas centra mūzikas studijā Roterdamā.

Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Aleksejs Borisovs (Krievija), Dereks Holcers (ASV/Vācija), Konstantīns Katsiris (Kanāda), Zane Raudiņa (Latvija), Platons Buravickis (Latvija).

Pirmais Glazovas dzejoļu krājums "Transfēri"(2013, biedrība "Orbīta") tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai, otrais krājums "Plasma" tika izdots angļu un igauņu valodā 2014.g. maijā Igaunijā (izdevniecība "Paranoia").

Ieeja "Chomsky" bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!