Foto: J. Spigovskis
Izdevniecība "MicRec" laidusi klajā jaunu dziedātājas Kristīne Prauliņas un Latvijas Radio bigbenda albumu "Kontrasti", kurā iekļautas 15 jaunas komponista Raimonda Paula un tekstu autora Guntara Rača dziesmas.

Jaunais albums ir šī paša radošā tandēma otrais darbs pēc 2014. gadā klajā nākušā albuma "Melns ar baltu".

Albums ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā sadarbībā ar skaņu režisoru Gustavu Ērenpreisu. Bez bigbenda mūziķiem un paša Maestro pie klavierēm, albuma ierakstā piedalījies arī Radio vokālais trio – Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante. Albuma fināla skaņas apstrāde paveikta studijā "Cutting Room" Stokholmā, Zviedrijā.

Raimonds Pauls: "Kristīne ir ļoti augusi kā izpildītāja. Tas ir tieši viņas albums, kurā ātri ritmi mijas ar liriskām melodijām. Tāpēc arī nolēmu tam dot nosaukumu "Kontrasti". Savukārt ar bigbendu muzicēt vienmēr ir bauda! Šķiet, ka šis ir labi padarīts darbiņš."

Savukārt Guntars Račs piebilst, ka viņaprāt neviens džezu Latvijā latviski nedzied tik labi kā Kristīne.

Šobrīd pazīstamākā no divām līdz šim publicētajām dziesmām ir "Kamēr tev ir mīla", kura vairākas nedēļas pabijusi pašas spēlētākās dziesmas statusā "Latvijas Radio 2" un izskanējusi daudzos koncertos. Jau šobrīd iegādājamas biļetes uz albuma "Kontrasti" prezentācijas koncertu, kas norisināsies 24. septembī atjaunotajā VEF Kultūras pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!