Foto: Publicitātes foto
2019. gadā Dzintaru koncertzālē norisināsies jauns koncertu cikls "Kino un teātra mūzika", kas iecerēts kā sirsnīga saruna ar populāriem un tautā iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta latviešu kinofilmām, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Pirmais cikla "Kino un teātra mūzika" koncerts notiks sestdien, 16. februārī, pulksten 18.00 Dzintaru koncertzālē, un tajā koncerta vadītājs Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis uz sarunu aicinās leģendāro latviešu komponistu, maestro Raimondu Paulu. Viņi "ielūkosies" tādās kinofilmās kā "Teātris", "Ilgais ceļš kāpās", "Vella kalpi" un daudzās citās. Koncerta muzikālo stāstu papildinās Latvijas Radio bigbends, solisti un aktieri.

"Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem. Un, protams, Raimonds Pauls, kurš radījis simtiem melodiju kino un teātrim, un nereti tieši viņa mūzika ir konkrētā darba vizītkarte. Tāpēc jauno ciklu Dzintaru koncertzālē aizsāksim ar Maestro mūziku," uzsver Rubenis.

Biļetes uz cikla "Kino un teātra mūzika" iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!