Foto: Vita Press

Spilgti uzvalki, košas saulesbrilles un gozēšanās britu karaliskās ģimenes locekļu kāzās – Eltons Džons pēc vairāk nekā 50 gadu garās karjeras vispirms ir bulvārpreses zvaigzne, nevis mūzikas ģēnijs. Un, lai gan viņš joprojām ir viens no visu laiku komerciāli veiksmīgākajiem popmūzikas māksliniekiem, bet viņa lielākie hiti regulāri skan radiostacijās, tie kļuvuši jau tik pašsaprotami, ka mazliet otrajā plānā palicis fakts, ka viņš – krāšņais popmūzikas papagailis – ir izcils dziesmu autors, pianists un dziedātājs, 70. gadu absolūti lielākā skatuves zvaigzne.

Iemesls atcerēties Eltona Džona karjeras pirmsākumus un slavas zenītu 70. gados ir režisora Dekstera Fletčera jaunā filma "Rocketman", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 16. maijā Kannu kinofestivālā, bet no 20. maija ir skatāma arī Latvijas kinoteātros. Vai šī filma radīs tādu pašu rezonansi kā režisora iepriekšējais darbs, proti, grupai "Queen" un Fredijam Merkūrijam veltītā "Bohēmista rapsodija" (Bohemian Rhapsody), vēl pāragri spriest, taču BBC jau janvāra sākumā, vairākus mēnešus pirms pirmizrādes, to iekļāva gada 10 gaidītāko filmu sarakstā.

"Rocketman" tiek dēvēta par muzikālu fantāziju, kas balstīta Eltona Džona biogrāfijā. Tā vēsta, kā kautrīgais, talantīgais Redžinalds Kenets Dvaits rada ekstravaganto un atraktīvo Eltonu Džonu – popmūzikas ikonu ar visām no tā izrietošajām blaknēm un pārbaudījumiem – pielūdzēju pūļiem, neprātīgu uzdzīvi, neaptveramu slavu un bagātību. Kamēr uz ekrāna baudām filmu, kas tiek dēvēta par mūziķa biogrāfijā balstītu muzikālu fantāziju, piedāvājam atskatīties uz Eltona Džona karjeras zīmīgākajiem mirkļiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!