Latviešu sintveiva grupa "LLL" 18. jūlijā izdod singlu "Tumsa ap mani". Kā "Delfi" informē grupas pārstāvji, ideja par dziesmu radusies jau 1992. gadā, taču jaunais singls ir kā 30 gadu sajūtu remikss, jo dziesma tiek pabeigta un izdota pirmo reizi.

Pēc 30 gadu pārtraukuma grupa atgriezīsies arī pie koncertēšanas - tā būs sastopama šogad festivālā "Laba daba", 6. augustā. ,"LLL" pašreizējo sastāvu veido Valdis Puriņš, Mārtiņš Rēķis, Ints Indriksons, Juris Mendziņš un Gatis Žagars.

Singlu "Tumsa ap mani" pavada illustrēts un animēts mūzikas video, ko veidojusi māksliniece Sabīne Moore. Mūzikas video ir veidots ar nostalģisku noskaņu. Filmas galvenais varonis - Mēness - tiecas uz kādu nesataustāmu vietu laikā un telpā, meklējot savu sapņu zemi.

"LLL" pirmsākumi meklējami 1985. gadā, bet līdz plašākai publikai grupa izskanēja 90. gadu sākumā - piedaloties jauno grupu konkursā "Durvis", pēc tam arī festivālā "Bildes". Grupa citu tā laika "neoficiālo" apvienību vidū izcēlās ar pašiem savas ierakstu studijas esamību, kurā, mācoties no kulta grupas "Dzeltenie pastnieki", uz lenšu magnetofoniem "Olimp", vairākās kārtās rakstot un montējot lentes, sāka rakstīt savus albumus, kopumā izlaižot četrus. 1990. gadā iznāca "Vēsture manās mājās" un "Agonija" (Alvila Lūša solo darbs), 1991. gadā - Salauztā skaņuplate", bet 1992.gadā - "Apsēsto valstībā". Grupa eksistēja savā iedomātajā mikrorealitātē, spēlējoties ar Alternatīvās Kosmonautikas Institūta ideju un dažreiz savā studijā ierakstot arī citus līdzīgi noskaņotus jaunu cilvēku projektus.

Kā norāda grupas pārstāvji, sajūtas, kas tika radītas jaunībā, šķita vēl aktuālas arī šodien, tāpēc tās senie domubiedri ir mēģinājuši salikt kopā jaunās skaņās, cenšoties nezaudēt to dienu noskaņas. Tāpat tiek solītsm ka turpinājums sekos.

Dziesmas "Tumsa ap mani" 2022. gada ieraksta versijā mūziku veidojis Alvils Lūsis, vārdus rakstījis Mārtiņš Rēķis, programmējis un aranžējis Ints Indriksons. Sintezatoru partijas iespēlējis Valdis Puriņš, Gatis Žagars un Juris Mendziņš, dzied Valdis Puriņš. Ierakstu veica Ģirts Laumanis (Hodila Records), taču papildu ieraksts, miksu un māsteru veica Juris Mendziņš - piedaloties Vadimam Znamenskim (msonic).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!