Vokāli instrumentālais ansamblis "Gaujarts" laidis klajā dziesmas "Šķiršanās" videoklipu, ko veidojusi režisore Una Rozenbauma.

"Mēs protam skaisti satikties, bet nemākam skaisti šķirties, šī dziesma un arī mūzikas video ir apliecinājums tam, ka tas ir iespējams. Edgara tēls bija domāts Viktors Freibergs, tā nu šis klips ir arī mazs sveiciens viņam no mums, visiem sinefīliem, kas vēl dzird viņa balsi savā galvā," saka klipa autore.

Grupas "Gaujarts" līderis Edgars Mākens, kā ierasts, ir lakonisks: "Es uzskatu, ka nekas skaistāks vispār nav iedomājams."

Dziesmas autors ir Edgars Mākens, teksta autore Māra Zālīte, dziesmas ierakstā piedalījušies mūziķi: Elizabete Balčus, Jānis Porietis, Jānis Rubiks, Pēteris Trasuns, Raitis Viļumovs, Edgars Mākens. Skaņa: Oskars Jansons.

Mūzikas video autori: režija/ideja: Una Rozenbauma, operators: Andrejs Rudzāts, producente: Elīza Aizpore, montāžas režija/ krāsu korekcija: Helēna Viktorija Ozola, grims: Emīlija Eglīte, tērpi: Kristīne Abika, roku un ķermeņu horeogrāfija: Elīna Gediņa, producenta asistenti: Francis Alberts Virtmanis un Brenda Vilinska

Galvenajās lomās klipa redzami dzejniece Marija Luīze Meļķe un JRT aktieris Gerds Lapoška.

Raksturlomās: Lolita Tomsone, Elīna Gediņa, Henriks Eliass Zēgners, Mārtiņš Mielavs, Adriana Roze, Francis Alberts Virtmanis, Brenda Vilinska, Elīza Aizpore, Baiba Bože, Eva Kauliņa

Klips filmēts K.K. fon Stricka villā un "Kino Bize".

Grupa "Gaujarts" pastāv kopš 2007. gada. Tā izdevusi divus pilna garuma albumus - "Koncerts kultūras namā" (2009) un "Vibrācijas" (2011), kā arī "Priekšnojautas" (2015). Dziesma "Šķiršanās" ar Māras Zālītes tekstu tika izdota 2021. gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!