Foto: Pauls Zvirbulis
17. un 18. jūlijā Dzintaru koncertzālē "Jūrmalas festivāla" programmā bija skatāms leģendārais Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" jauns iestudējums.
Galvenajās – Esmeraldas un Kvazimodo – lomās iejutās jaunās paaudzes soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un pazīstamais popdziedātājs Dons. Pārējās lomas dziedāja Latvijas Nacionālās operas solisti Edgars Ošleja, Ieva Parša, Rihards Millers, Krišjānis Norvelis, Artjoms Safronovs, Evija Martinsone, Daniils Kuzmins. Iestudējuma režisore – Dita Lūriņa-Egliena; scenogrāfiju veidojusi Inga Bermaka; kostīmu māksliniece – Agija Vismane; horeogrāfs – Artūrs Nīgalis; gaismu mākslinieks – Māris Sējāns.

Gatavojoties iestudējumam, Dons sarunā ar "Delfi" atzinis – viņš ieiet lomā tik dziļi, ka "šķiet, tajā dzīvoju. Neesmu trenēts aktieris, nevaru tā vienkārši nospēlēt."

"Parīzes Dievmātes katedrālē" sevišķi ir izpaudies komponista Liepiņa nepārspējamais melodiķa talants, kā arī meistarība radīt lielas formas darbu, raksta festivāla rīkotāji. Operas libreta autors ir Kaspars Dimiters.

Opera līdz šim piedzīvojusi trīs iestudējumus. Pirmo reizi Latvijas Nacionālajā operā 1997. gadā, kad komponists par to saņēma Lielo Mūzikas balvu. 2012. gadā Klaipēdas muzikālajā teātrī un tajā pašā gadā arī Latvijas Nacionālajā teātrī opera tika iestudēta teātra versijā.

Jau vēstīts, ka "Jūrmalas festivāls" šogad notiek no 15. līdz 23. jūlijam. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!