Foto: Jānis Porietis
23. septembrī, pulksten 16 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks dokumentālās filmas par latviešu grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" pirmizrāde, "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Par grupu "Pienvedēja piedzīvojumi" tapušās dokumentālās filmas režisors ir Jānis Orbidāns. "Pie filmas strādājām četrus gadus," viņš stāsta. "Beidzot tā ir gatava un ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Ļoti ceram, ka skatītāji uzzinās ko jaunu par grupas, kura nākamgad atzīmē 30 gadu jubileju, dalībniekiem."

"Strādāt ar Jāni un filmēšanas komandu bija aizraujoši," par sadarbību ar režisoru stāsta grupas ģitārists Aldis Lunde-Kurzemnieks. "Pirmo reizi iejutāmies gan aktieru, gan varoņu lomās. Ar iznākumu esam ļoti apmierināti un ar interesi vērosim, kā skatītāji uztvers līdz šim nezināmus faktus par grupas dalībniekiem."

Filmas pirmizrāde pāraugs grupas koncertā, kurā izskanēs grupas lielākie hiti. Šāds pasākuma formāts ir līdz šim nebijis notikums Latvijas rokmūzikas vēsturē.

Jānis Orbidāns ir režisors ar vairāk nekā 15 gadu TV pieredzi, līdzautors seriāliem "Pa kokas pēdām. Kolumbija", "Briedis pret Briedi" un neskaitāmiem citiem TV projektiem, kā arī viens no kinofilmas "Dzimuši hokejam" autoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!