Foto: Imago/Scanpix/LETA

Lasvegasā, ASV piektdien, 29. septembrī, arestēts vīrietis, kas, iespējams, ir saistīts ar 1996. gadā notikušo populārā repera un aktiera Tupaka Šakura jeb 2Pac slepkavību, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz ziņu aģentūru AP.

Hip-hopa leģenda tika sašauts pirms 27 gadiem – 1996. gada 7. septembrī un vēlāk mira, taču slepkava tā arī netika atrasts un viņa identitāte līdz šim bija miglā tīta.

Tolaik 25 gadus vecais mūziķis tika sašauts no garām braucoša balta kadiljaka. Brīdī, kad reperis bija apstājies pie luksofora sarkanās gaismas, uz viņu tika raidīti 11 šāvieni, no kuriem četri trāpīja. Tupaks Šakurs mira nedēļu vēlāk – 1996. gada 13. septembrī.

Par to, ka arestēts ar Tupaka Šakura slepkavību saistīts cilvēks, ziņo arī "ABC News", norādot, ka precīza apsūdzība būs zināma drīzumā.

AP ziņo, ka aizturētais ir Dveins "Kīfs D" Deiviss, kuram uzrādīta apsūdzība saistībā ar Tupaka slepkavību. Deivss savā 2019. gada autobiogrāfijā arī pats ir atzinis, ka slepkavības brīdī atradās vienā mašīnā ar personu, kas nošāva reperi.

Štata prokurors piektdien tiesā skaidroja, ka Deviss tiek apsūdzēts slepkavībā, kā arī slepkavības organizēšanā un palīdzībā noziedzīgai bandai. Jāatzīmē, ka šī gada vasarā policija veica kratīšanu Deivisa sievas mājā.

Ārvalstu mediji šovasar vēstīja, ka policija ir atsākusi repera slepkavības izmeklēšanu.

Amerikāņu reperis Tupaks Šakurs (1971-1996), pazīstams arī kā 2Pac vai Makaveli tiek uzskatīts par vienu no visu laiku ietekmīgākajiem, kā arī komerciāli veiksmīgākajiem hip-hopa māksliniekiem, kura ieraksti ar panākumiem ir iznākuši vēl pēc viņa nāves. Tupaka Šakura ierakstu pārdošanas apjomi pārsniedz 75 miljonus eksemplāru. Tupaks Šakurs bija slavens ar asiem un ASV sabiedrību kritizējošiemdziesmu tekstiem, kļūstot par sava veida simbolu cīņai pret sociālo nevienlīdzību.

2012. gadā "Coachella" festivālā ASV pūli pārsteidza Tupaka hologramma. Šādā formātā viņš uz festivāla skatuves "uzstājās" kopā ar reperiem Dr. Dre un Snoop Dogg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!