Foto: Artūrs Kondrāts/MicRec/Forte Productions
Piektdien, 6. oktobrī, klajā nācis Maestro Raimonda Paula un jaunās dziedātājas Paulas Saijas debijas albums "Pauls un Paula". Albumā iekļautas 12 jaunas Maestro dziesmas ar dzejnieku Jāņa Petera un Guntara Rača vārdiem.

Kā stāsta dziedātāja Paula Saija, darbs pie albuma bijis patīkami satraucošs: "Maestro, savā stilā teica, ka būs jāiegulda darbiņš un iedeva jaunus Rača un Petera dziesmu vārdus, piebilstot, ka tie ir par ļoti aktuālu tēmu. Nopratu, ka būs jādzied par mīlestību. Milzīgs prieks un pateicība Maestro par uzticēšanos. Priecāšos ikkatru satikt koncertos visā Latvijā."

Vienlaicīgi ar albumu, pie klausītājiem radiostacijās nonākusi arī dziesma "Skaistā dzīve", par kuru Pauls ir lakonisks: "Domāju, ka tautai patiks".

Abi mākslinieki jauno dziesmu jau atskaņojuši koncertos. Tāpat plānots, ka Maestro un Paula Saija kopā ar pavadošo grupu koncertēs arī oktobrī un novembrī. Tuvākais koncerts plānots 18. oktobrī Viesītē. Tam sekos uzstāšanās Līvānos, Alūksnē, Madonā, Gulbenē, Ropažos un citur Latvijā.

Albuma dziesmu ierakstos piedalījušies Latvijas mūziķi – pats Maestro Raimonds Pauls, ģitārists Jānis Kalniņš, basģitārists Edvīns Ozols, bundzinieks Māris Briežkalns un trompetists Reinis Puriņš. Albums ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā 2023. gadā. Skaņas ieraksts un mix – Pāvels Mališkins. Piedalījušies skaņu inženieri – Reinis Bagāts, Ivo Tauriņš un Krišjānis Geidāns. Producēja Māris Briežkalns. Albuma vāciņa dizainu veidojis mākslinieks Artūrs Tigulis. Foto - Artūrs Kondrāts.

Divas no albumā iekļautajām dziesmām – "Dzīvīte, dzīvīte, šūpojos tevī" un "Lāse", ierakstītas pērn koncertā "Mūzikas namā Daile". Ierakstīja Edgars Gražulis, miksēja Gints Stankevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!