Foto: Kristaps Kalns

Sestdienas, 21. oktobra, vakarā pārpildītā koncertzālē "Palladium" pēc aptuveni 15 gadu ilgušas pauzes uzstājās grupa "Detlef" ar solistu Uldi Dirnēnu priekšgalā. Piedāvājam atskatu uz koncertu Kristapa Kalna fotogrāfijās.

Bez lielas publicitātes medijos un reklāmas, "Detlef" koncerts jau kopš tā parādīšanās "Palladium" kalendārā bija viens no šī rudens gaidītākajiem muzikālajiem notikumiem. Kā liecina koncerta apmeklētāju atsauksmes sociālajos medijos – tā bijusi liela satikšanās "tīņiem 35+".


Koncertā izskanēja gan "Detlef" zināmākie hiti "Četras sienas" un "Stils nevainīgs", kā arī citas dziesmas, kas klausītāju sirdis valdzināja jaunās tūkstošgades pirmajos desmit gados, kas iznāca albumi "Tu izliecies par sevi" (2004) un "Skapī" (2007). Tāpat "Detlef" publikai dzīvajā izpildījumā atrādīja neilgi pirms šī koncerta publicēto jauno dziesmu "1998", kas ir pirmais grupas singls pēc grupas darbības pārtraukšanas 2008. gadā.


Detlefs jeb Uldis Dirnēns plašu atpazīstamību iemantoja 2000. gadu sākumā, kā viens no muzikālā realitātes šova "Talantu fabrika" dalībniekiem. Radiostacijās panākumus guva viņa pirmie singli "Stils nevainīgs", "Četras sienas" un "Blind Actor". Debijas albums "Tu izliecies par sevi" iznāca 2004. gadā, savukārt 2007. gadā jau ar grupu "Detlef Zoo" iznāca otrais albums "Skapī", bet 2008. gadā Londonā tika ierakstīta tā versija angļu valodā "If It Makes Us Happy". Drīz pēc tam grupa darbību pārtrauca. 2023. gada pavasarī tika izziņots, ka Dirnēna grupa jau ar nosaukumu "Detlef" šoruden pēc ilga pārtraukuma uzstāsies Rīgā, koncertzālē "Palladium".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!