Foto: Publicitātes attēls

Ceturtdien, 16. novembrī, pie klausītājiem nonāk hip-hopa apvienības "Kreisais Krasts" jaunais albums "21". Albuma nosaukums simbolizē apvienības radošās darbības gadus un atspoguļo grupas dalībnieku muzikālo izaugsmi, saglabājot labākas repa radīšanas un izpildījuma tradīcijas, norāda izdevēji.

Albums tiek izdots "Warner Music Baltics" paspārnē.

Pionieris, viens no grupas dibinātājiem atzīmē: "Tālajā 2002. gadā šī diena man liktos kā sapnis. Toreiz es cerēju, ka mēs muzicēsim pēc iespējas ilgāk. Šodien trešais albums un 21 gads pavadīts uz skatuves ir atbilde manām cerībām un sapņiem. Esmu lepns, ka varu visus šos gadus dalīt skatuvi ar tik talantīgiem mūziķiem."

Albuma tapšanā piedalījušies gan grupas un Latvijas repa kultūras veterāni (Pionieris, Punkts uz I, ansis, Kaizers, JeeKaa, Eiksho un citi), gan jaunie talanti (Būū, E.V., Henny un Cīgu Pārdevējs), kas apvienībai pievienojušies vēlāk. Albuma producēšanas virsvadību uzņēmās krasta ilggadējais dalībnieks Punkts uz I - īstajā vārdā Ingus Šusts. Papildus albuma tapšanā piedalījušies vairāki Latvijas bītmeikeri, tostarp Beatowski, Silins Beats, trakamelodija. Kā arī dziesmā RocKKstar piedalās Latvijas roka leģenda Ainars Virga.

"Šis albums atspoguļo visu mūsu gājumu un izaugsmi mūzikā no pirmsākumiem, līdz šim brīdim. Albuma skanējums ir daudzkrāsains un manuprāt, tam ir perfekts balanss starp smagiem "hardcore" gabaliem un radio draudzīgām, melodiskām dziesmām. Katrs izpildītājs albumā ir piedalījies ar savu pienesumu un saglabājis savu stilu, tādēļ klausītājam būs interesanti paklausīties šo maģisko savienojumu," ar gandarījumu par paveikto stāsta Punkts uz I.

15. novembrī, dienu pirms albuma nonākšanas mūzikas straumēšanas un lejupielādes servisos visā pasaulē, "Kreisais Krasts" aicināja fanus un tuvākos biedrus uz ekskluzīvu albuma noklausīšanas pasākumu Vecrīgas klubā "Pandemonium", kura laikā mākslinieki papildināja albuma dziesmas ar stāstiem un pieredzi par albuma tapšanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!