Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ar dažādiem koncertiem šajā nedēļas nogalē turpināsies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Līdz ar vairākiem Otrās adventes koncertiem tiks atklāti divi vērienīgi svētku festivāli – "Eiropas Ziemassvētki" Rīgā un "Ziemassvētku festivāls" Jūrmalā, savukārt operas māksliniece Inese Galante, pianists Daumants Liepiņš un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" aicinās uz īpašiem "Adventes Dziesmusvētkiem Rīgas Domā".

Galvaspilsētā Otro adventi ieskandinās vairāki Ziemassvētku koncerti un ikvienu priecēs svētku tirdziņi, kuros varēs iegādāties ne tikai dāvanas un amatnieku darinājumus, bet arī izbaudīt plašo kultūras programmu. Svētku tirdziņi ir atvērti Esplanādē, Doma laukumā un Vidzemes tirgū, tāpat īpašs pirmssvētku piedāvājums ir Āgenskalna tirgū.

Līdz pat februārim Rīgas bulvāri un parki, pilsētas klusais centrs un vecpilsēta būs ietērpti gaismas rotā. Pilsētas kanālmalas apstādījumos, līdzīgi kā pērn, būs izstaigājama "Ziemassvētku gaismas taka". Tajā gaismas instalācijai - mēnestiņam šogad ir pievienojušās pavadones – 10 zvaigznītes.

Savukārt līdz pat 26. decembrim Vērmanes dārzā darbosies "Saulgriežu skapis", kurā imitējot zvaigžņoto debess jumu, tiks sniegta iespēja sadzirdēt nākotnes pareģojumus, ticējumus, novēlējumus un gūt iedvesmu nākamajam gadam.

Svētdien, 10. decembrī, no pulksten 11.30 līdz 12 Rīgā, Garās ielas un Dzirciema ielas iekšpagalmā, klausītājus priecēs Ziemassvētku vecīšu kvintets ar koncertu "Ziemassvētku mūzikas brīnums", bet no pulksten 12.30 līdz 13 koncerts izskanēs Nordeķu parkā no Dzirciema ielas puses.

Koris "Latvija", Inese Galante, Daumants Liepiņš un citi mūziķi koncertā "Adventes Dziesmusvētki Rīgas Domā"

Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma baznīcā sestdien, 9. decembrī, pulksten 19 notiks pirmssvētku kormūzikas koncerts "Adventes Dziesmusvētki Rīgas Domā", kurā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Svētku koncertā piedalīsies arī pianists Daumants Liepiņš, operas solists, tenors Artjoms Safronovs, kā arī izjustā, samtainā soprāna īpašniece, operas dīva Inese Galante, konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāts, pianists Aleksandrs Komka ar trio "Quasi serioso", kā arī desmitā jubilejas konkursa finālists, pianists Gustavs Kalējs.

Latvijas klausītājiem tiks piedāvāta muzikālā programma, kas sagatavota īpaši Doma baznīcai. Viduslaiku baznīcā Ziemassvētku atmosfērā skanēs populāras un iecienītas garīgās un klasiskās melodijas, kā arī iecienītākie skaņdarbi visā pasaulē atzīta Latvijas kora izpildījumā.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" atklāšana

Foto: Reinis Hofmanis

Ikgadējais festivālals "Eiropas Ziemassvētki" šogad tiks atklāts 9. decembrī Lielajā ģildē. Koncertā uzstāsies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un "Latvijas Radio koris". Pie diriģenta pults būs Eiropas uzlecošā zvaigzne, portugāļu diriģents Dinišs Souza.

Programmā skanēs Franča Šūberta "Nepabeigtā" simfonija, Roberta Šūmaņa "Nakts dziesma", Johannesa Brāmsa "Liktens dziesma" un Jozefa Haidna Simfonija Mibemolmažorā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no VSIA "Latvijas Koncerti".

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

"Framest" iesāks krāšņo Ziemassvētku festivālu Jūrmalā

Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē no 9. decembra līdz 7. janvārim notiks ikgadējais "Ziemassvētku festivāls", piedāvājot krāšņu un daudzveidīgu mūzikas programmu visām gaumēm.

Festivālu sestdien, 9. decembrī, pulksten 18 atklās grupa "Framest" ar koncertu ''Baltie Ziemassvētki''. Ziemassvētku gaidīšanas laiks "Framest" dalībniekiem vienmēr ir bijis ļoti nozīmīgs – grupa allaž rada īpaši skaistas Ziemassvētku programmas, katru reizi klausītājiem sniedzot svētku brīnuma sajūtu. Koncertā skanēs gan klasiskās Ziemassvētku melodijas, gan arī latviešu komponistu mūziku, un arī kāds pirmatskaņojums.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Kormūzikas koncerts "Ziemassvētku naktī, kad zvaigznes krīt"

Ar kormūzikas koncertu "Ziemassvētku naktī, kad zvaigznes krīt" kamerkoris "Matejs" un jauktais koris "Skaņupe" turpinās ieskandināt Adventes laiku.

Sestdien, 9. decembrī, pulksten 17 programma skanēs Rīgas Mateja baznīcā.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Lai sirdi pilda prieks"

VEF Kultūras pilī 9. decembrī pulksten 19.30 notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Lai sirdi pilda prieks".

Koncertos Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova, Dailes teātra aktrise Erika Eglija-Grāvele, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs, neatkarīgie aktieri Edgars Pujāts, un Kristians Kareļins, kā arī mūziķis un "Latvijas Radio 2" ētera personība Kaspars Markševics izdziedās Ziemassvētku dziesmas.

Šī programma skanēs arī 19. decembrī Kultūras centrā "Ulbrokas Pērle" un 20. decembrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti". Koncertos aktieru sastāvs atšķirsies.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Reinis Zariņš turpinās koncertsēriju "Adventa gaismā"

Foto: Publicitātes foto

Otrajā adventē, 10. decembrī, pianists Reinis Zariņš turpinās koncertu sēriju "Adventa
gaismā". Sērijas trešais koncerts notiks koncertzālē "Zinta" Dobelē.

Koncertu programmā izskanēs Andreja Selicka, Georga Pelēča, Džeimsa Makmilana, Johana
Sebastiāna Baha, Sezāra Franka u.c. komponistu skaņdarbi.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Mazajā ģildē muzicēs Kārlis Kazāks un Anete Kozlovska

Foto: Matīss Markovskis

Svētdien, 10. decembrī, pulksten 19 Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" Otrās Adventes koncerts. Tajā piedalīsies dziesminieks Kārlis Kazāks un dziedātāja Anete Kozlovska.

Ieeja koncertā bez maksas.

"Pasaules mūzikas šedevri" Spīķeru koncertzālē


Festivāls "Eiropas Ziemassvētki" turpināsies 10. decembrī Spīķeru koncertzālē, kur būs klausāma koncertprogramma "Pasaules mūzikas šedevri". Koncertā skanēs Ata Andersona oriģinālmūzika, latviešu tautas dziesmu aranžijas un mūsdienu komponistu darbi. Projekta priekšplānā būs pasaulslavenās Hammond ērg̒eles, kuras trio skanējumam piešk̦ir unikālu krāsu.

Koncertā skanēs arī dziesmas no dažādām pasaules valstīm: Spānijas, Grieķijas, Kubas, Gruzijas, Bolīvijas, Īrijas, Meksikas, Japānas u.c. Tās dažādās valodās izdziedās Laimis Rācenājs, muzicējot uz skatuves kopā ar Ilzi Grunti, Ievu Nīmani un Andri Grunti.

Pianista, ērģelnieka un komponista Ata Andersona vadītais projekts apvieno līdzīgi domājošus mūziķus – ģitāristu Āri Ozolu un sitaminstrumentālistu Arti Orubu.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

"Klusa nakts, svēta nakts" Ziemassvētku festivālā Jūrmalā

Ar koncertu "Klusa nakts, svēta nakts" 10. decembrī pulksten 17 turpināsies Ziemassvētku festivāls Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

Koncertā uzstāsies trīs latviešu mūziķes – dziedātāja Gunta Gelgote, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine. Programmas centrā ir trīsvienība ''Dvēsele, Daba, Dievs'', pievēršoties klusuma, lūgšanas un cerības tematikai. Koncertā skanēs Baltijas komponistu skaņdarbi no romantisma un mūsdienām, kurus vieno melodisms un gaišas noskaņas.

Programmā skanēs Jāņa Ķepīša un Ilzes Arnes opusi, Santas Ratnieces poētiskais darbs ''El mirollo de l'arbore'', kā arī Jāņa Lūsēna un Romualda Jermaka skaņdarbi. Lūgšanas skaņās ietērps Aļģimants Kubiļūns, Maija Einfelde un Rihards Dubra, bet tautiskas noskaņas ieskanēsies ar igauņu klasiķa Edgara Arro ērģeļu miniatūru un kādu latviešu tautas dziesmu apdari.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Programma "Lai tik snieg!" koncertzālē "Ave Sol"

Otrajā adventē, 10. decembrī pulksten 18 Koncertzālē "Ave Sol" klausītājus priecēs koncerts "Lai tik snieg!"

Dažādu pasaules tautu un komponistu radītas melodijas koncertā aicina klausīties jauktie kori "Salve" un "Senais kalns" diriģentu Baibas Ozoliņas, Aldana Milzarāja, Eināra Verro un Zanes Kažēnas vadībā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Rīgas Domā skanēs tradicionālā "Ziemassvētku oratorija"

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Rīgas Domā 10. decembrī, pulksten 18 varēs ļauties tradicionālā koncerta "Ziemassvētku oratorija" skaņām. Tā centrā būs franču romantiķa Kamila Sensānsa 19. gadsimta vidū radītais darbs, kuru dziedās Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un vadošo Latvijas mūziķu instrumentāls ansamblis diriģentu Andra Veismaņa un Jurģa Cābuļa vadībā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uzstāsies Orķestris “Rīga” un meiteņu koris “Tiara”

Foto: Publicitātes foto

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 10. decembrī pulksten 19 gaidāms Orķestra “Rīga” un Rīgas Doma meiteņu kora “Tiara” koncerts.

Programmā gaidāms Līgas Celmas-Kursietes jaundarba “Te Deum” pirmatskaņojums. Solists – Gundars Dziļums. Līdzās šim lielas formas vokāli instrumentālajam skaņdarbam diriģents Valdis Butāns adventes koncertā iecerējis vairāku klasisku vērtību atskaņojumu, kas veido šim laikam atbilstošu noskaņu.

Ieeja koncertā bez maksas. Ielūgumus var izņemt “Biļešu paradīzes” kasēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!