Foto: Publicitātes foto

"Arēnā Rīga" 4. februārī uzstāsies ukraiņu simfoniskais orķestris "Lords Of The Sound", piedāvājot mūziku no populāras filmas "Gredzenu pavēlnieks", informē koncerta rīkotāji.

Koncertā skanēs kanādiešu komponista Hovarda Šora (Howard Shore, 1946) mūzika no slavenā britu rakstnieka Džona Roalda Rūela Tolkīna romānu cikla "Gredzenu pavēlnieks" ekranizācijām. Komponists par savu veikumu saņēmis trīs ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars", divus "Zelta globusus" un četras "Grammy" balvas.

Rīgas koncertā "Lords Of The Sound" prezentēs šovprogrammu, kur radīs hobitu un elfu pasaules atmosfēru ar simfoniska orķestra, kora un solistu palīdzību. Kā norāda organizatori, šis koncerts būs īpašs ar to, ka piedāvās ne tikai instrumentālo un vokālo sniegumu, bet arī vizuālo priekšnesumu – video projekciju un gaismu šovu.

Orķestris "Lords of the Sound" dibināts 2014. gadā. "Gredzenu pavēlnieks" iedvesmojis gan orķestra nosaukumu, gan arī šis filmas mūzikas programma ir pati populārākā, ko kolektīvs piedāvā. "Lords of the Sound" regulāri uzstājās Eiropā un citur pasaulē ar slavenu kino komponistu, piemēram, Hansa Zimmera, Ramina Džavadija, Klausa Bādelta, Džeimsa Hovarda un citu autoru mūziku.

Koncertprogrammas kopējais ilgums apmēram divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!