Foto: Emmie America
Deviņdesmitajos gados un jaunās tūkstošgades sākumā ziedu laikus piedzīvojusī grupa "Green Day" laidusi klajā jaunu – pēc skaita 14. – albumu "Saviors". Līdz ar albumu pie faniem nonāk dziesmas "Bobby Sox" videoklips.

""Bobby Sox" ir viena no manām mīļākajām dziesmām albumā," stāsta grupas līderis Billijs Džo Ārmstrongs. "Tā ir deviņdesmito gadu dziesma, kuru mēs nekad neuzrakstījām. Sākumā tā bija dziesma, ko uzrakstīju sievai, bet, kad tā jau ieguva reālas aprises, es gribēju to mainīt un pievienoju: "Vai tu gribi būt mans puisis?", papildinot to ar "Vai vēlaties būt draudzene". Tātad dziesma kļūst par sava veida universālu himnu," skaidro mūziķis.

Jaunajā albumā "Saviors" ir iekļautai iepriekš izdotie singli "One Eyed Bastard," "Dilemma," "Look Ma, No Brains!," un "The American Dream Is Killing Me," kurus pērn ar uzslavām pieņēma industrijā nozīmīgie mūzikas izdevumi "Rolling Stone", "Alternative Press", "Spin", "Stereogum", "Brooklyn Vegan" un daudzi citi.

Pēdējo mēnešu laikā grupa "Green Day" mēdza pēkšņi parādīties dažādās neparedzētās un iepriekš neizsludinātās vietās – sākot ar nelielu krodziņu Anglijā līdz iepriekš neizziņotam koncertam Lasvegasā – ar pārsteiguma priekšnesumiem, sniedzot faniem ieskatu gaidāmajā albumā.

"Saviors" ieraksts tapis Londonas un Losandželosas studijās, tā tapšanā piedalījies arī "Grammy" balvas ieguvējs un ilggadējais grupas sadarbības producents Robs Kavallo (Rob Cavallo), kurš piedalījies "Green Day" vispopulārāko un visvairāk godalgu saņēmušo albumu "Dookie" (1994) un "American Idiot" (2004) tapšanā.

Šopavasar "Green Day" uzsāks apjomīgu pasaules turneju, kas sāksies ar koncertiem Eiropā un Apvienotajā Karalistē. Koncertu repertuārā tiks iekļautas gan jaunā albuma, gan arī "Dookie" un "American Idiot" dziesmas. Pilnvērtīgus turnejas informāciju un datumus var meklēt grupas mājas lapā.

Grupa "Green Day" dibināta 1986. gadā Bērklijā, Kalifornijā, ir viena no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām rokgrupām pasaulē ar vairāk nekā 75 miljoniem pārdotu ierakstu un 10 miljardiem kumulatīvo audio/vizuālo straumju. Grupas trešais albums "Dookie" (1994) atnesa viņiem globālu slavu, bet pankrokam - vietu komercradio un MTV ikdienas rotācijā, tādējādi nostiprinot jaunu žanrisko apzīmējumu – pop-panku. 2004. gadā "Green Day" izdeva albumu "American Idiot" atnesot grupai divas "Grammy" balvas, albuma skatuves adaptāciju un jaunu popularitātes vilni. Kopumā grupa līdz šim izdevusi 13 albumus, jaunākais no tiem – "Father Of All..." – iznāca 2020. gadā. Arī izdodot 14. albumu un grupas dalībniekiem pārkāpjot 50 gadu slieksni, "Green Day" ir viena no pieprasītākajām un globāli populārākajām rokgrupām pasaulē, kas koncertos arēnās un stadionos pulcē tūkstošiem fanu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!