Viena no lielākajām grāmatu izdevniecībām pasaulē "HarperCollins" atbilstoši mūsdienu lasītāja uztverei rediģēs atsevišķus kriminālromānu karalienes Agatas Kristi darbus, aprīļa sākumā vēstīja britu medijs "The Guardian". Līdzīgas ziņas par iemīļotā bērnu grāmatu autora Roalda Dāla darbiem pamatīgu viedokļu vētru Apvienotajā Karalistē izraisīja šī gada februārī. Abu autoru darbi tiek izdoti un ir populāri visā pasaulē, tai skaitā Latvijā. Vai līdzīgas izmaiņas skars arī jaunos izdevumus Latvijā – komentē "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka, kā arī rakstniece un tulkotāja Ieva Melgalve.

Kas nepareizs Agatas Kristi un Roalda Dāla grāmatās?

Ziņas par labojumiem Agatas Kristi darbos rezonēja ne tikai britu medijos. Piemēram, CNN rakstīja, ka tiks pielaboti daži rasistiski izteikumi, kā arī frāzes, kuras mūsdienu auditorija var uzskatīt par aizskarošām.

Savukārt britu medijs "The Telegraph" vēstīja, ka izdevniecība "HarperCollins" jaunākajos digitālajos Agatas Kristi darbu izdevumos ir gan labojusi atsevišķus fragmentus, gan no dažiem atteikusies pavisam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!