Foto: LETA

Uz Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) amatu kandidēs Ilona Meija un Romāns Vanags, portālu "Delfi" informē akadēmijas pārstāve Paula Prauliņa.

JVLMA padome ir uzklausījusi abus JVLMA rektora amata kandidātus un nolēmusi abus virzīt balsošanai Satversmes sapulcē. Ilona Meija ir flautiste, līdz šim bijusi JVLMA profesore un pēc iepriekšējā rektora Guntara Prāņa atkāpšanās arī rektores pienākumu izpildītāja. Romāns Vanags ir kordiriģents, līdz šim bijis JVLMA Kora diriģēšanas katedras profesors.

Rektora amata kandidātu publiskās debates plānotas 2024. gada 17. jūnijā JVLMA, un rektora vēlēšanas Satversmes sapulcē plānotas 2024. gada 19. jūnijā.

Jau ziņots, ka līdzšinējais JVLMA rektors Guntars Prānis šī gada 15. aprīlī paziņoja, ka atkāpjas no amata, jo palikšana amatā pēc šopavasar gaismā nākušā seksuālās uzmākšanās skandāla augstskolā apgrūtināšot akadēmijas darbu. Viņš darbu kā rektors turpināja līdz 30. aprīlim. Prānis saglabā amatu JVLMA kā profesors un pētnieks.

Kā marta sākumā vēstīja Latvijas Televīzija, JVLMA bija saņēmusi iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!