Foto: DELFI
Festivāls "Laba Daba" šogad priecēs ar bagātīgu mūzikas klāstu, sporta spēlēm, radošajām aktivitātēm un teātra izrādēm, taču, kad saulē nogurst kājas un prāts, festivāls ir parūpējies par mierīgiem atpūtas stūriem, mākslas performancēm un lasītavām, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Festivāla karstumā atveldzēt kājas un prātu varēs žurnāla "Veto" Vēsajā lasītavā. Atļausimies atcelt veco labo dzīves patiesību "Galvenais, lai kājas siltas!" vismaz uz pāris karstām vasaras festivāla dienām. Tāpēc festivāla "Laba Daba" apmeklētāji savas nodejotās un sakarsušās pēdas varēs veldzēt vēsa ūdens peldēs, pie reizes atsvaidzinot arī lasītprasmi – vēsajā lasītavā būs pieejami dažāda vecuma "Veto" un citi žurnāli un grāmatas.

"Radio Naba" raidījums "Vēstures ķīlis" piedāvās prāta izvingrināšanu Solona klubā. Tas ir projekts, kura ietvaros dalībnieki sniedz saviem sekotājiem satīriskus novērojumus par mūsdienu aktualitātēm un šodienas cilvēka attieksmi pret vēsturi. Līdz šim darbojies interneta plašumos, klubs ir izlēmis doties cilvēkos - festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties kaismīgās, bet ne vienmēr nopietnās diskusijās par dažādām tēmām: sākot no zelta laikmeta Latvijas vēsturē un beidzot ar vispasaules sazvērestībām.

Festivāla teritorijā būs izkārtojušies jau par slavenajiem dēvētie Mākslai Vajag Telpu krāsainie gliemeži - visu šīs vasaras mākslas un mūzikas notikumu uzticīgie vērotāji.

Chill out zonā šogad ne tikai mūzikas noformējums (Naktsputni Dejo, DJ Krii un citi), bet arī tējnīca un mierīga zvilnēšana paēnā.

Ievas Nagliņas projekts "Aina" ir divu stihiju sadursme audiovizuālā performancē - skaņas un vizuāla attēla projekcijas dzīva improvizācija. Ievas Nagliņas gleznotais attēls tiks radīts uz kodoskopa virsmas - gleznošanas procesa projekcija rada kustīgas, abstraktas krāsu kompozīcijas. Noskaņu papildinās Kristapa Krieva skaņas improvizācijas.

Skaņa tiks radīta ar samplēšanas metodi par pamatu ņemot dabas skaņas ierakstus, fragmentus no metodiskajiem latviešu valodas mācību materiāliem vinila platēs un mūzikas fragmentiem no "Melodijas" platēm. Mūzikas un vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļu mijiedarbībā tiek radīts konkrētajai vietai un apstākļiem pielāgots mākslas akts - neatkārtojama vizuāli un audiāli baudāma aina.

Festivāla teritorijas centrā varēs vērot debess un zemes atspīdumus īpašā spogulīšu instalācijā, sēžot ērtos portāla "Delfi" zviļņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!