Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc Itālijas valdības lēmuma kopš 9. marta Itālijā apmeklētājiem tikuši slēgti visi valsts muzeji un kultūrtūrisma vietas – sākot no Pompeju arheoloģiskā kompleksa līdz muzejiem un galerijām, kurās notiek pasaules kontekstā ievērojamas mākslas izstādes. Šobrīd lemts, ka visas iestādes un objekti būs slēgti vismaz līdz šā gada 3 aprīlim.

Piemēram, slēgta ir līdz šim apjomīgākā Renesanses māksliniekam Rafaēlam veltītā izstāde "Raffaello 1520-1483" Romā, kas tika sagatavota trīs gadus un ko vēl tikai pirms nedēļas atklāja vērienīgā ceremonijā ar Itālijas prezidenta piedalīšanos. Izstāde tika veidota, lai pieminētu virtuozā gleznotāja nāves 500. gadadienu. Līdz šim bija plānots, ka izstāde būtu apskatāma līdz šā gada 2. jūnijam.

"Nekavējoties reaģējot uz Itālijas premjera dekrētu 2020. gada 8. martā, izstāde būs slēgta līdz turpmākajiem rīkojumiem," raksta izstādes veidotāji.

Pēc valdības rīkojuma apmeklētājiem būs slēgts arī Romas Kolizejs, Vatikāna muzeji, Uffici galerija Florencē un daudzas citas vietas. Kopumā visā Itālijā būs slēgtas 470 dažādas kultūrvietas.

Savukārt Itālijas kultūras ministrs Dario Frančeskini (Dario Franceschini) ar "Twitter" starpniecību mudinājis televīzijas savās programmās iekļaut papildu kultūras saturu, bet kultūras organizācijām vairāk izmantot sociālos medijus un citas tīmekļa platformas, lai komunicētu ar apmeklētajiem un turpinātu nodrošināt kultūras pieredzi arī tad, ja to nav iespējams darīt klātienē.

Jau ziņots, ka Itālija ir koronavīrusa vissmagāk skartā valsts Eiropā. No otrdienas Itālijā ir aizliegti publiski pasākumi un ir spēkā ceļošanas ierobežojumi. Līdz šim valstī fiksēti 9172 "Covid-19" saslimšanas gadījumi, 463 cilvēki no slimības ir miruši.

Visā pasaulē ar "Covid-19" inficējušies jau vairāk nekā 100 000 cilvēku 100 valstīs. Inficēšanās jau konstatēta visās 27 Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!