Foto: LETA
Saistībā ar ierobežojumiem, kas stājās spēkā piektdien, 13. martā, pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas koronovīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ, Rīgas lielākie kinoteātri regulēs apmeklētāju plūsmu, nepieļaujot, ka vienu seansu varētu noskatīties vairāk par 100 cilvēkiem.

Kā liecina informācija "Forum Cinemas" mājaslapā, auditorijās, kurās sēdvietu skaits pārsniedz 200, kapacitāte tiek ierobežota uz 100 pieejamām sēdvietām, bet auditorijās, kurās sēdvietu skaits nepārsniedz 200, apmeklētājiem pieejamo vietu skaits tiek samazināts par 50%.

Tāpat paredzamas izmaiņas tuvākajos seansos un īpašajās translācijās. Precīzu izmaiņu grafiku var redzēt "Forum Cinemas" mājaslapā.

Visām šobrīd aktīvajām "Forum Cinemas" kino dāvanu kartēm par trīs mēnešiem tiek pagarināts to izmantošanas periods. Par dāvanu kartēm, kas iegādātas no kompānijas "Lieliska dāvana", kinoteāris aicina sazināties ar "Lieliska dāvana".

Tādu pašu skatītāju skaita ierobežojumu veicis arī kinoteātris "Multikino", kas atrodas tirdzniecības centrā "Riga Plaza", liecina informācija kinoteātra mājaslapā.

Savukārt kinoteātri "Cinnamon", kas atrodas tirdzniecības centrā "Alfa" skatītāju skaits būs ierobežots līdz 90 cilvēkiem vienā seansā.

"Līdz nākamajam paziņojumam, mūsu kino zālēs katru seansu atļauts apmeklēt ne vairāk kā 90 skatītājiem," teikts kinoteātra mājaslapā.

Jau ziņots, ka seansus pilnībā pārtraucis kinoteātris "Splendid Palace", tāpat atcelti arī citi šajā kinozālē plānotie pasākumi un slēgta kinoteātra kase.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss. Tāpēc Latvijā no 13. marta līdz 14. aprīlim izziņots ārkārtas stāvoklis un dažādi ierobežojumu publisku pasākumu norisei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!