Foto: F64

Lai pārliecinātos, ka pret Covid-19 vakcinētām personām ir droši apmeklēt kultūras un izklaides pasākumus, ir nepieciešams veidot šādus pilotprojektus, uzsvēra koncertaģentūras "Positivus Music" vadītājs, koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks Ģirts Majors.

Viņš sacīja, ka patlaban ir pēdējais laiks domāt par šādu eksperimentu veikšanu visās jomās. Majors piebilda, ka viņš kā pilsonis neredz vairs argumentus, kāpēc vakcinēti cilvēki nevar apmeklēt, piemēram, muzejus ierobežotā skaitā.

"Tāpēc es ļoti ceru uz valdības kopējo noskaņojumu sākt kvalitatīvu diskusiju, lai varētu izstrādāt noteikumus, kādā veidā pret Covid-19 vakcinētajiem cilvēkiem ļaut apmeklēt pasākumus. Tagad tam ir īstais laiks un uz to ir jāiet, jo drīzumā būs pārāk liels sabiedrības spiediens, ja citās valstīs šie atvieglojumi tiks ieviesti ātrāk," skaidroja koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks.

Viņš arīdzan norādīja, ka industrija Latvijā, tāpat kā kolēģi visā pasaulē, rēķinās, ka nozares darbība varētu atsākties tikai ar atļauju vakcinētiem cilvēkiem apmeklēt pasākumus. Majors atzīmēja, ka tas neļaus nozarei atsākt darbību pilnā apjomā, vēršot uzmanību uz Veselības ministrijas priekšlikumu, ka vakcinācijas aptverei tuvojoties 50% un epidemioloģiskajai situācijai uzlabojoties, no 15.jūnija varētu piešķirt iespējas apmeklēt kino, mūzikas, kultūras un sporta pasākumus.
|
"Tas izklausās pēc tā, ka būs vajadzīgs ļoti ilgs laiks, lai sasniegtu šādu vakcinācijas aptveri. Ja ņem vērā šo priekšlikumu, tad tāds lēmums maz ietekmēs mūsu darbību. Bet mēs sagaidām un arī atbalstām ideju, ka vakcinētie cilvēki varētu sākt apmeklēt pasākumus, protams, ievērojot arī citus piesardzības pasākumus," sacīja koncertaģentūras "Positivus Music" vadītājs.

Viņš skaidroja, ka, atļauja vakcinētiem cilvēkiem apmeklēt kultūras un izklaides pasākumus, automātiski nenozīmē to, ka nozare varēs atjaunot savu darbību normālā režīmā, jo norises apmeklēs mazāks skaits cilvēku un arī biļešu pārdošanas rādītāji būs zemāki. Majors pieļāva, ka VM priekšlikums par vakcinācijas aptveri 50% apmērā varētu mainīties ļoti strauji, ja, piemēram, Saeima pieņemtu lēmumu atļaut pasaules hokeja čempionāta spēlēs ielaist arī skatītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!