Foto: LETA

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas Lāčplēša ielā 25 rekonstrukcija tiks pabeigta līdz 2023. gada beigām un tam nebūs nepieciešams papildu finansējums, tā medijiem 9. februārī pauda gan būvnieku, pilnsabiedrības "SBSC" valdes loceklis Juris Pētersons, gan Valsts Nekustamo īpašumu (VNĪ) pārstāvji. Klātienē līdz šim paveikto izvērtēja arī Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kurš sacīja – darbi līdz šim ritējuši nepiedodami lēni, tomēr vienošanās starp būvnieku un VNĪ ir jāpanāk nekavējoties un juridiski korektā veidā.

9. februāra pēcpusdienā medijiem bija arī iespēja aplūkot JRT rekonstrukcijas procesu arhitektes un projekta autores Zaigas Gailes vadībā. Viņa klātesošajiem izrādīja gan topošo teātra lielo zāli, gan "visu režisoru sapni" – "black box" zāli, gaidāmo kafejnīcu un restorānu, terasi un dienesta telpas. Tāpat medijiem bija iespēja palūkoties uz visu kompleksu no augšas – Lāčplēša ielas 25 nama jumta.

"Delfi" ministram arī jautāja par JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa un visa kolektīva pieteikto streiku – nespēlēt pirmizrādes līdz savas mājvietas, ēkas Lāčplēša ielā 25, pabeigšanai. Oficiāli teātris savam darba devējam – Kultūras ministrijai – streiku nav pieteicis.

Ministrs atzina, ka ir ciešā kontaktā ar JRT vadību – direktori Gundegu Palmu un māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani – un ir saprotošs šajā situācijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!