Foto: DELFI

Ceturtdien, 15. jūnijā, "Arēnā Rīga" pirmizrādi piedzīvos pasaulē slavenās laikmetīgā cirka trupas "Cirque du Soleil" jeb "Saules cirka" šovs "Ovo", kas veltīts krāšņajai un daudzveidīgajai kukaiņu pasaulei.

Kopumā Latvijā plānotas sešas izrādes, bet "Saules cirka" trupa, kas veido šovu "Ovo", 100 cilvēku sastāvā šeit uzturas jau vairākas dienas. 52 trupas dalībnieki ir mākslinieki un akrobāti, kas priecē skatītājus arēnā, bet teju tikpat daudz ir tehniskā personāla dalībnieku, kas atbild gan par košajiem kostīmiem, krāšņo grimu, mākslinieku fizisko formu, arī izrādes skaņu, gaismām, utt. Plašāk par "Ovo" aizkulišu noslēpumiem var izlasīt rakstā "Nenopietni sienāži, vinčas un sirreāla realitāte. Ieskatāmies 'Saules cirka' aizkulisēs".

"Cirque du Soleil" uz Latviju atbrauca no kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētas Viļņas, kur šovi bija skatāmi pagājušajā nedēļā, bet vēl pirms tam – viesizrādes notika Tallinā. Visa izrāžu aprīkojuma un personāla pārvešanai ir nepieciešamas 23 fūres.

Krāšņā iestudējuma "Ovo" pirmizrāde Rīgā notiks ceturtdienas, 15. jūnija, vakarā, piektdien arēnā būs skatāms vēl viens šovs, bet nedēļas nogalē sestdien un svētdien būs divas izrādes dienā. Kā norāda organizatori, lielākā daļa izrāžu ir izpārdotas, taču uz atsevišķiem šoviem vēl biļetes ir nopērkamas.
Ar uzstāšanos Latvijas galvaspilsētā cirks noslēgs turneju pa Baltijas valstīm - pirms tam "Cirque du Soleil" jau viesojās Lietuvā un Igaunijā. Taču cirka trupas intensīvā turneja ar to nebeigsies – līdz gada beigām "Ovo" trupa Eiropā apmeklēs arī Nīderlandi, Franciju, Vāciju, Šveici, Slovākiju, Itāliju, Spāniju un Portugāli.

Šovs tika radīts "Cirque du Soleil" 25. gadadienai un kopš tā pasaules pirmizrādes 2009. gadā Monreālā to klātienē jau ir redzējuši vairāk nekā septiņi miljoni skatītāju 155 pilsētās, 26 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!