Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Sestdien, 26. augustā, Rīgas "Prieka un drosmes vasaras" programmā apkaimes svētki tika svinēti Brasā. Pasākumi norisinājās visas dienas garumā, noslēdzoties ar vairākiem koncertiem un uguns šovu laukumā pie Miera un Zirņu ielas krustojuma.

Neskatoties uz lietavām, Hospitāļu ielā notika gan amatnieku tirdziņš, gan dažādas sportiskas aktivitātes, gan arī bija īpaša dejas mākslai veltīta skatuve, kur varēja baudīt gan laikmetīgās dejas, gan džeza dejas priekšnesumus, kā arī izdancoties kopā ar Rīgas danču klubu. Brasas svinētājus priecēja izrādes, pantomīma un cirka žonglieru priekšnesumi, bija iespēja piedalīties gan ekskursijās, gan pārbaudīt savu vērību ar foto orientēšanos. Kā ik gadu, gan lielajiem, gan mazajiem svētku apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar Valsts Policijas, Zemessardzes un ugunsdzēsēju darbu un aprīkojumu.

Svētku galvenā skatuve atradās laukumā pie Miera un Zirņu ielās krustojuma, kur uzstājās dziedātājs Shipsea, grupas "Oranžās brīvdienas", "Viral Mind", "Tautumeitas" un "Bel Tempo".

Brasas apkaimē rīkotie Hospitāļu ielas kaimiņu svētki ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014. gada. Šogad savu desmito jubileju tie atzīmēja ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu - Brasas apkaimes svētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!