Foto: Lauris Aizupietis/Marko Rass/DELFI/F64

Aizvadītā nedēļa aizritēja Rīgas dzimšanas dienas svinību gaisotnē – koncerti, izstādes, izrādes un performances notika visā pilsētā. Bagātīgajā pasākumu klāstā iekļāvās arī cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" un mūziķa Gata Irbes projektu Gacho un Mesa kopkoncerts Dziesmu svētku estrādē Mežaparkā. Sezonas piedāvājumu atklāja Jaunais Rīgas teātris, bet pirmo ieskatu Džona Malkoviča darbā ar latviešu aktieriem sniedza Dailes teātris. Kas šovasar sadarīts Padures muižā, kur tapa seriāls "Pansija pilī", atrādīja studija "Mistrus Media", bet pie Smaižu baznīcas noslēdzās ceļojošais festivāls "Rimbenieks". Tikmēr Lietuvā vienā no šīs vasaras karstākajiem vakariem uzstājās amerikāņu rokgrupa "Imagine Dragons". Piedāvājam atskatu uz pagājušās nedēļas kultūras notikumiem fotogrāfijās.

Kāds dīvains retro pārītis pilsētas ielās un citi brīnumi festivālā "Re Rīga!"


Nedēļas nogalē kultūras pasākumu programmu bagātināja 11. starptautiskais cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!", programmā piedāvājot irādes gan Rīgas cirkā, gan Vērmanes dārzā: bērniem un pieaugušajiem, maksas un bezmaksas, lietū un sausumā.

Galvenais festivāla uzsvars šogad likts uz žonglēšanas un objektu manipulācijas izrādēm, kā arī klaunādi, taču pārstāvētas dažādas disciplīnas – piemēram, akrobātika un ielu performance.

Viena no pārsteidzošākajām šīgada festivāla izrādēm – no cita laikmeta izkāpušais retropārītis Adrians Švarcšteins un Jūrate Širvīte-Rukštele ar izrādi "Arrived". Viņi Rīgas ielās ieradās trīsreiz, un ikreiz citādāk. Viņu maršrutā gadījās gan Vērmaņdārza šahisti, gan rotaslietu tirgotāji, gan ļaudis, kas ļāvās pēdu masāžai un virkne garāmgājēju, kas uz pozēšanas brīdi tapa par vienu ģimeni, kādas senas kopbildes modernu projekciju. Foto Trofimova ("Arrival" Vērmanes dārzā) un Vladimirs Svetlovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!