Foto: Kārlis Volkovskis
Otrdien, 19. decembra vakarā, Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejā svinīgi tika atklāta Viktorijas laika rotaslietu izstāde, kurā apskatāmas 19. gadsimta rotas un krāšņi aksesuāri no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas.

Izstādes atklāšana norisinājās, klātesot pašam modes vēsturniekam un kolekcijas īpašniekam Aleksandram Vasiļjevam, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Izstādes atklāšanā Aleksandrs Vasiļjevs izklāstīja galvenās rotu tendences un rotāšanās tradīcijas Viktorijas laika Eiropā.

Foto: Aleksandrs Vasiļjevs

Izstādē "Viktorijas laika rotas" aplūkojami dažādi rotu un aksesuāru veidi, kas atspoguļo Apvienotās Karalises karalienes Viktorijas valdīšanas laikā (1937-1901) valdošās rotu tendences Eiropā, sākot no jostu sprādzēm, "Portbouquet" ziedu turētājiem, greznām piespraudēm, šatelīnām, auskariem, diadēmām, rokassprādzēm ar iekļautiem antīko grieķu un romiešu tēlu atveidiem, līdz pat jūgendstila krāšņajām matu sprādzēm, ko raksturo rotājumi ar savītu ziedu motīviem. Izstādē iekļauti arī unikāli 19. gs. vēdekļi, rokassomas un citi dāmu aksesuāri, kas rada ļoti pievilcīgā laikmeta piegaršu.

Izstāde Liepājas 17.-19.gs. interjera muzeja otrajā stāvā, Kungu ielā 24 būs apskatāma līdz 2024. gada 28. aprīlim. Izstādi veido Liepājas muzejs sadarbībā ar modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu un Aleksandra Vasiļjeva fondu Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!