Foto: Publicitātes foto/Patriks Pauls Briķis/Kārlis Dambrāns/DELFI

Aizvadītajā nedēļā ar jaunām pirmizrādēm iepriecināja lielākie Latvijas teātri – Nacionālais un Dailes, savukārt Čehova teātra trupa pulcējās un īpašas, sava teātra vēsturei veltītas izstādes atklāšanu. Taču – joprojām turpinājās atvasara, tāpēc silto laiku izmantoja gan Ulda Marhilēviča koncertprogrammas "Gaismas atgriešanās" komanda, sarīkojot saulainu fotosesiju, gan arī grupa "Sudden Lights", kas brīvdabas koncertā Mežaparkā sarīkoja vērienīgas atvadas no vasaras. Šie un citi spilgtākie aizvadītās nedēļas kultūras notikumi – 10 fotogalerijās.

Velnu rija sarkanā samtā – pirmizrādi piedzīvojusi Seņkova "Spēlēju, dancoju" 

Pirmo pirmizrādi uz lielās skatuves 14. septembrī uz lielās skatuves sagaidīja Nacionālā teātra kolektīvs. Šajā sezonā tā ir politiskas satīras un zemtekstu piesātinātā režisora Elmāra Seņkova un dramaturģes Justīnes Kļavas versija par Raiņa lugu "Spēlēju dancoju".

Iestudējums tika iecerēts vēl laikā, kad Seņkovs bija Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs, bet pabeigts – kad režisors jau šo amatu ir pametis un atkal ir brīvmākslinieka statusā. Šajā skatuves versijā no velnu rijas izglābtā Lelde (lomā Elizabete Skrastiņa) ir mākslinieciskā brīvība, bet Tots (lomā Raimonds Celms) lielā mērā ir Seņkovs pats.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!