Foto: LETA/Publicitātes foto/Jānis Saliņš/Kārlis Dambrāns, DELFI

Pēdējā iespēja noķert kādu vasarīgu brīvdabas pasākumu un pirmā – jau baudīt kādu rudenīgu pirmizrādi vai izstādi iekštelpās – tik eklektisks kultūras pasākumu klāsts tika piedāvāts aizvadītajā nedēļā. Vērienīgi populārās mūzikas dziesmu svētki Mežaparka Lielajā estrādē, viduslaiku noskaņas gan kinoteātrī "Splendid Palace", gan Čehova teātrī, gan arī pirmie "Dzejas dienu" pasākumi pulcēja kultūras baudītājus. Tikmēr pasaulē uzmanības centrā ir Venēcijas kinofestivāls, kura seno greznību un tradīcijas arī ietekmējis Holivudā notiekošais Scenāristu ģildes un Kinoakatieru ģildes streiks. Piedāvājam atskatu uz aizvadītās nedēļas kultūras notikumiem fotogrāfijās.

Latviešu aktieri uzmirdz kinodziesmu koncertā “Ar zelta palmas zaru kannā”

Svētdien, 3. septembrī, VEF Kultūras pilī pirmo reizi izskanēja jaunais kinodziesmu koncerts «Ar zelta palmu kannā», kurā piedalījās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Ainars Ančevskis, komponiste un dziedātāja Zane Dombrovska, aktieris un režisors Gundars Silakaktiņš, kā arī Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris.

Koncerta programmā skanēja Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa un citu komponistu skaņdarbi no populārām latviešu filmām un seriāliem.

Koncerta režisors un scenārija autors ir aktieris Mārtiņš Egliens, savukārt par muzikālo pavadījumu gādāja instrumentālā grupa: Jānis Zvirgzdiņš (taustiņinstrumenti), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), Ralfs Arbidāns (bass), Anrijs Grinbergs (bungas).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!