Foto: LETA
Bijusī Ogres muzeja vadītāja Evija Smiltniece šobrīd strādā Kultūras ministrijā (KM), Arhīvu, bibliotēku un muzeju nodaļā, liecina informācija ministrijas mājaslapā. Šo informāciju "Delfi" apstiprināja arī KM pārstāve Lita Kokale.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada sākumā starp Ogres vēstures un mākslas muzeju un pašvaldību ar tās vadītāju Egilu Helmani priekšgalā samilza konflikts saistībā ar ieceri Ogrē rīkot ES sankcijām pakļautā krievu miljardiera Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi. Konflikts rosināja gan plašas diskusijas par vietvaras iejaukšanos muzeja darbā, gan arī nozares profesionāļu atbalsta akcijas kolēģiem Ogrē.

Pēc tam pret muzeja vadību tika vērstas dažadas pārbaudes, kuras toreizējie Ogres muzeja darbinieki novērtēja kā iespējamu politisku izrēķināšanos, savukārt domes vadība skaidroja ar sākto darbu pie iestādes reorganizācijas.

2023. gada 17. aprīlī neilgi pirms Ogres novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu. No muzeja aizgāja arī vairāki citi darbinieki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!