Foto: LETA
Sēlijas vēsturiskās zemes tautas deju pūrs nupat ieguvis svaigu papildinājumu. Tapušas trīs jaunas tautas dejas, kas balstītas uz sēļu tautas mūziku. Nupat Viesītē norisinājušās jauno horeogrāfiju apgūšanas meistarklases, kurās piedalījās trīs Sēlijas deju kolektīvi.

Jauniešu deju kolektīvs "Delveri" no Jēkabpils ir viens no trim Sēlijas deju kolektīviem, kas horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā apguva jaunradītās Sēlijas tautas dejas. Horeogrāfiju autors ir Jānis Purviņš, bet dziesmas postfolkloras stilā radījuši folkloristi no grupas "TKP / tā kā pērn". Dziesmu pamatā ir sēļu tautas mūzika, kurai grupa radījusi mūsdienīgas aranžijas.

Stāsta grupas "TKP / tā kā pērn" dalībnieks Ingus Grīnbergs: "Ideja ir diezgan sena, jo ar grupu "TKP / tā kā pērn" rakstām jau vairākus gadus dejas vairākiem novadiem. Viss sākās ar Kurzemi. Sadarbībā ar Purviņu, mēs rakstījām fantastiskas Kurzemes dejas, kas guva ļoti lielu atsaucību arī dejotāju vidū. Tad turpinājām ar Zemgali, un tagad esam nokļuvuši Sēlijā. Protams, tas ir ļoti īpašs notikums, jo mēs grupā katrs esam no sava Latvijas stūra, un es esmu tas, kurš ir no Sēlijas. Tāpēc es ar sirsnību uzņēmu ideju radīt trīs skaistas dejas tieši Sēlijas deju kolektīviem un uzdāvināt tās."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!