Foto: Māris Morkāns
Trešdien, 21. februārī, galerijā CUB atklāta Starptautiskā dokumentālā kino festivāla "Artdocfest/Riga" prezidenta un režisora Vitālija Manska darbu izstāde, kas gaidīs apmeklētājus līdz 1. martam.

Vitālijs Manskis, izmantojot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas, radījis 29 neparastus mākslas darbus.

"Es vienmēr esmu juties kā mākslinieks, turklāt uzņemu savas filmas, pateicoties dažādām tehnoloģijām un zinātnēm – optikai, mehānikai, fizikai, ķīmijai… Pēc kinolentēm iestājās digitālā kino ēra un nu arī kā instruments pieejams mākslīgais intelekts. Vēloties piešķirt festivālam "Artdocfest/Riga" kādu īpaši mūsdienīgu elementu, dzima ideja radīt šos darbus pēc konkursa skatēm atlasīto filmu motīviem, " stāsta autors.

Festivāla "Artdocfest/Riga" atklāšanas dienā, 1. martā, šie darbi tiks demonstrēti digitālā formātā kinoteātra "Splendid Palace" foajē, kas ir vēl nepieredzēta akcija starptautisko kinofestivālu vēsturē.

Jau vēstīts, ka "Artdocfest/Riga" filmu seansi no 1. līdz 8. martam notiks tradicionālajās festivāla mājvietās – kinoteātrī "Splendid Palace" un mākslas centrā "Zuzeum". Vairāk par programmu, biļešu iegādi un seansiem – festivāla "Facebook" un "Instagram" lapās, kā arī mājaslapā.

Galerija galerijā CUB atrodas Alberta ielā 9, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!