Foto: Andrejs Strokins, Ieva Romaško, Mārīte Meļņika, Marta Kalēja
Pirmizrāde uz lielā ekrāna un vismaz divi jauni iestudējumi uz Latvijas teātru skatuvēm, koncerti, izstādes un pāri visam atbalsts Ukrainai – tādi bija aizvadītās nedēļas notikumi kultūrā. Par aktuālajiem notikumiem radošajā jomā un daiļajās mākslās – astoņās fotogalerijās.

Prezidents sveic Māru Lāci jubilejā

Šī gada 18. februārī apaļu jubileju nosvinēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktore Māra Lāce. Dažas dienas vēlāk, 20. februārī, viņu Rīgas pilī sveica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Sirsnībā un pateicībā par jūsu izcilo mūža devumu Latvijas mākslas un kultūras vērtību saglabāšanā, izpētē un cildināšanā pasaulē vēlos apsveikt jūs dzimšanas svētkos," tikšanās laikā ar Māru Lāci pauda Valsts prezidents.

Mākslas zinātniece un ilggadējā LNMM direktore Māra Lāce ir dzimusi 1954. gada 18. februārī Dundagā. 1979. gadā absolvējusi Latvijas Valsts mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas nodaļu. No 1973. līdz 1979. gadam bijusi Valsts mākslas muzeja zinātniskā līdzstrādniece, bet no 1987. līdz 1989. gadam direktora vietniece zinātniskajā darbā. Līdz ar Trešās atmodas un Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas Māra Lāce ir nozīmīgākās vizuālās mākslas institūcijas – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja – direktore.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!