Foto: LETA

Atvadīties no Ivara Lūša varēs 13. aprīlī no pulksten 11.30 Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē, kura atrodas 18. novembra ielā 66, Daugavpilī. Ivara Lūša tuvinieki aicina nenest vainagus un grozus, bet atvadām izvēlēties dažus simboliskus ziedus, portālu "Delfi" informē Daugavpils teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Jau vēstīts, ka Daugavpils teātra režisors un aktieris Ivars Lūsis (1969-2024) mūžībā devās 8. aprīļa rītā.

Aktīva sadarbība ar Daugavpils teātri Ivaram Lūsim sākās 2012. gadā, kad tika iestudēta komēdija "Biznesa klases palāta". Pēc šī iestudējuma Ivars Lūsis kļuva par biežu Daugavpils teātra viesrežisoru, un katra viņa viesošanās šeit bija kā ģimenes atkalsatikšanās. 2022. gadā Ivars Lūsis pievienojās Daugavpils teātra kolektīvam un kļuva nozīmīgu teātra mākslinieciskās komandas bagātinājumu. "Mēs zaudējām ne tikai brīnišķīgu kolēģi un talantīgu mākslinieku, bet arī tuvu cilvēku un domubiedru," raksta kolēģi.

1993. gadā Ivars Lūsis absolvēja Liepājas teātra 4. studiju, 1997. gadā - Latvijas Kultūras akadēmijas Ekrāna un skatuves mākslas katedru, iegūstot režisora specialitāti. Kopš 1992. gada viņš bija iestudējis izrādes vairākos valsts un neatkarīgajos teātros. No 2006. līdz 2008. gadam bijis Liepājas teātra direktors.

2023. gada rudenī Lūsis uzsāka darbu pie jaunās aktieru paaudzes skološanas kā aktieru kursa vadītājs un pasniedzējs Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!