Foto: EPA/Scanpix/LETA

Īrijas galvaspilsētā Dublinā piektdien, 8. decembrī, pēdējā gaitā pavadīts diženais mūziķis, dzejnieks panks un pļēgurs, grupas "The Pogues" vokālists Šeins Makgovans (1957-2023).

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, Makgovana zārks, pārklāts ar Īrijas karogu, tika vests īpašā procesijā pa Dublinas ielām, kurās bija pulcējušies tūkstošiem ļaužu. Pēc publiskajām atvadām Īrijas galvaspilsētā gaidāms piemiņas dievkalpojums (tiešraidi no baznīcas var skatīties šeit), pēc kura Makgovana mirstīgās atliekas tiks vestas uz Tiperēri grāfisti, kur viņš tiks apbedīts.

Makgovana zārks pa Dublinas ielām tika vests īpašā, zirgu vilktā katafalkā, ko pavadīja pūtēju orķestris. Uz ielām sapulcējušies cilvēki mūziķi godināja, dziedot un spēlējot populārākās “The Pogues” dziesmas. Kā norāda BBC, ņemot vērā Makgovana un “The Pogues” starptautisko popularitāti, Dublinā no mūziķa atvadījās ne tikai īri, bet arī no citām valstīm atbraukušie ķeltu folkpanka cienītāji.

View this post on Instagram

A post shared by FM104 (@dublinsfm104)

Jau vēstīts, ka slavenais īru mūziķis Šeins Makgovans mūžībā devās šī gada 30. novembrī 65 gadu vecumā. Makgovans, kurš bija slavens ne tikai kā ģeniāls īru folkmūzikas un pankroka savienotājs, bet arī kā nesātīgs žūpa, pēdējos savas dzīves gadus cīnījās ar dažādām veselības problēmām. Kopš 2015. gada mūziķis pārvietojās ratiņkrēslā. Pirms aiziešanas mūžībā, viņš vairākus mēnešus bija pavadījis slimnīcā.

Mūziķa bēres notiks Tiperēri grāfistē, kur Makgovans pavadījis daļu savas bērnības. Kā raksta BBC, gaidāms, ka bērēs apmeklēs dažādas mūzikas industrijas zvaigznes – grupas “U2” līderis Bono, dziedātājs Niks Keivs, aktieris Džonijs Deps un citi. Tāpat gaidāms, ka bēres apmeklēs arī Īrijas prezidents Maikls Higinss.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!