Foto: Lesya Litvinova
Cīņā pret krievu okupantiem kritis pazīstamais ukraiņu dzejnieks Maksims Krivcovs. Literāts un brīvprātīgais kareivis bija vien 33 gadus vecus. Viņa krājumu "Dzeja no kaujas lauka" Ukrainas PEN atzina par vienu no 2023. gada labākajām grāmatām.

Par Krivcova bojāeju sociālajos medijos raksta viņa māte, frontes biedri, kā arī citi ukraiņu literāti. Bojāgājušušo vietnē "X" piemin arī Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Krivcovs kā brīvprātīgais ukraiņu armijā iesaistījās jau pēc Krievijas agresijas 2014. gadā. Vēlāk strādāja ar karadarbībā cietušo karavīru rehabilitāciju un readaptāciju. Kad Krievija uzsāka pilna apmēra iebrukumu Ukrainā, viņš atgriezās frontē. Kā raksta Geraščenko, līdz ar Krivcova nāvi paliks nepabeigts romāns, pie kura viņš strādāja.

Viņš regulāri sociālajos medijos publicēja video ar dzejas lasījumiem un fotogrāfijas no frontes. Krivcova pēdējais ieraksts "Facebook" bija viņa nāves dienā, 7. janvārī. Tajā dzejnieks aicināja savus sekotājus uzspēlēt dzejas spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!