Foto: Agnese Zeltiņa

Šī gada 5. un 6. martā kultūrvietā "Hanzas perons" notiks laikmetīgās dejas izrādes "Pāru terapija" pirmizrāde. Pēc katras no izrādēm gaidāma arī terapeitiska saruna ar izrādes radošo komandu un attiecību ekspertiem Kristīni Balodi, Voldemāru Švarcu un Evu Gulbi.

Dejas izrādes "Pāru terapija" centrā ir trīs pāru attiecību stāsti, kas katrs atklāj kādu samezglojumu, kas saistīti gan ar ģimenes veidošanu, gan konkrētu vecumposmu. Katra no šīm situācijām ir aizvedusi līdz lēmumam par došanos uz pāru terapiju, portālam "Delfi" vēsta iestudējuma veidotāji.

Izrādes producente Marta Kontiņa atklāj, ka sākotnēji iecere bija dejas valodā veidot stāstus par vēsturē zināmiem pāriem, tomēr sarunās ar radošo komandu un līdzcilvēkiem atklājās, cik attiecībām izaicinošs ir tieši šis laiks: "Pāru terapija mūsdienās ir kļuvusi teju nepieejama, jo tā ir tik pieprasīta. Ārējais sasprindzinājums, kas saistīts gan ar drošības situāciju pasaulē, gan inflāciju, atsaucas arī uz attiecībām. Ja parasti izrādes ievelk savā stāstā un ļauj aizmirst notiekošo ikdienā, tad šajā izrādē mēs aicinām ne tikai dzīvot līdzi stāstiem uz skatuves, bet arī izmantot iespēju, lai paraudzītos uz savām attiecībām. Tādēļ arī pēc katras izrādes plānojam sarunas kopā ar izrādes radošo komandu un attiecību ekspertiem, lai caur kultūras pieredzi sarunātos par attiecību sarežģījumiem un ieraudzītu arī praktiskus padomus, kurus paņemt līdzi. Ne par velti brīdinām skatītājus, ka šī izrāde iespējams uzlabos jūsu attiecības."

Foto: Agnese Zeltiņa

Dejas izrādi "Pāru terapija" veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, mūzikas autors Reinis Sējāns un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Izrādē iesaistīti izcili dažādu paaudžu Latvijas laikmetīgās dejas dejotāji - Roberta Gailīte, Artūrs Nīgalis, Sandra Lapiņa, Ģirts Bisenieks un Ramona Galkina. Aktierim Ģirtam Krūmiņam šī būs pirmā loma dejas izrādē.

Sarunās pēc izrādes piedalīsies psiholoģe un seksualitātes pētniece Kristīne Balode (5.04.), sertificēts-ārsts psihoterapeits Voldemārs Švarcs (6.04.) un pāru seksualitātes konsultante, sertificēta dūla un "Sexy Style" eksperte Eva Gulbe (5.04. un 6.04.).

Izrādes producentes Marta Kontiņa un Elizabete Palasiosa ("Story Hub") un "Hanzas perons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!