Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Jaunais Rīgas teātris ceturtdien, 6. jūnijā, uzsāka biļešu tirdzniecību uz šogad augustā un septembrī gaidāmajām izrādēm pārbūvētajā un atjaunotajā teātra ēkā Lāčplēša ielā 25. Kā novēroja "Delfi", interese par biļetēm jau pirmajām tirdzniecības minūtēs bija ļoti liela, to apstiprina SIA "Biļešu paradīze" vadītājs Jānis Ķuzulis un teātra pārstāve Inga Liepiņa.

"Kā ierasts, pircēju interese bija ārkārtīgi augsta. Milzīgs pieprasījums īsā laika sprīdī biļešu tirgotājam sistēmām izvirza ļoti augstas prasības. Ar gandarījumu varu atzīt, ka "Biļešu paradīze" ar tiek galā nevainojami. Dziesmu svētki un citi pieprasīti pasākumi ir mūs iemācījuši bez starpgadījumiem apstrādāt lielus biļešu apjomus. Jau pirmajās desmit minūtēs tika pārdots ap 10 000 biļešu," sarunā ar "Delfi" saka Ķuzulis.

Kā norāda Liepiņa, lielākā interese skatītājiem ir gan par šīs sezonas, gan jaunās sezonas jauniestudējumiem, kas arī tikuši izpirkti pirmie. Lielākā daļa tirdzniecībā piedāvāto biļešu izpirkta aptuveni stundas laikā.

Pirmajos mēnešos pēc teātra ēkas atklāšanas, JRT saskāries problēmu par sliktu redzamību atsevišķās izrādēs no dažām sēdvietām Lielās zāles balkona sānos. Kā "Delfi" saka Liepiņa, nekādas pārbūves vai pārkārtošana balkonā nav plānota, bet atkarībā no izrādes un tās scenogrāfijas, atsevišķas vietas balkonā ar ierobežotu redzamību tiek tirgotas pa samazinātu cenu.

Jau vēstīts, ka JRT jaunajā sezonā piedāvās ne tika izrādes. Skatītājiem būs iespēja noskatīties Alvja Hermaņa veidoto filmu "Baltais helikopters", kuras pamatā ir tāda paša nosaukuma izrāde ar pasaulslaveno baletdejotāju un aktieri Mihailu Barišņikovu galvenajā lomā.

Zināms, ka teātra mākslinieciskais vadītājs jaunajā sezonā iestudēs slavenā britu-īru dramaturga Mārtina Makdonas lugu "Bendes" ar nosaukumu "Lai Dievs Tev stāv klāt, tu, nabaga cietēj!" un jaunu versiju iestudējumam "Melnais piens". Savukārt režisore Kristīne Vītola veidos izrādi "Verters" pēc Gētes "Jaunā Vertera ciešanām".

Tāpat skatītājiem tiks piedāvāti JRT hiti "Oblomovs", "Linda Vista", "Vectēvs" un citas izrādes.

Jau vēstīts, ka šī gada 29. februārī svinīgi tika atklāta atjaunotā un pārbūvētā JRT vēsturiskā ēkā Lāčplēša ielā 25. Plašākai publikai teātra ēka durvis vēra 19. martā ar jauniestudējumu "Sapņu tulkotāju sekta".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!