Sestdien režisors Alvis Hermanis un izrādes "Garā dzīve" radošais ansamblis Maskavā saņem Krievijas teātra augstāko atzinību festivāla Zelta Maska balvu Labākā pagājušās sezonas ārzemju izrāde.
Teātra kritiķi un žurnālisti Jaunā Rīgas teātra izrādi ir atzinuši par labāko starp visām 2006.gadā Krievijā spēlētajām ārzemju izrādēm, Jaunā Rīgas teātra mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča..

Festivāls Zelta Maska notiek kopš 1995, katru pavasari Maskavā pulcējot labākas aizvadītās sezonas Krievijas teātra izrādes. No 2000.gada festivāls vērtē un apsniedz balvas arī Krievijā notikušajā ārzemju trupu izrādēm. Aizvadīto gadu laikā balvas saņēmuši franču, itāļu, lietuviešu un vācu teātri. Pirmo reizi balva piešķirta latviešu teātra izrādei. Svarīgi uzsvērt, ka šī balva netiek nosaukta katru gadu, bet vien tad, ja noticis spilgts un nozīmīgs teātra notikums.

Alvja Hermaņa iestudētā "Garā dzīve" Maskavā tika spēlēta 2006.gada maijā festivāla NET ietvaros, vēlāk šī paša gada rudenī JRT izrāde piedalījās starptautiskajā festivālā "Baltijskij Dom" Pēterburgā.

2007.gada festivālā "Zelta Maska" Alvis Hermanis piedalās ar divām izrādēm: "Garā dzīve" un "Soņa", abas saņem nedalītu publikas un teātra profesionāļu atzinību.

Avīzes Izvestija kritiķe Marina Davidova nosauc Alvi Hermani par teātra gada personu. "Balvas, ko viņš saņem, nav tikai talantīgam iestudētājam. (..)Tās ir cilvēkam, kas radījis savu režijas stilu. (..) Ne attiecības starp cilvēkiem, ne sociālās kataklizmas, nedz esamības nolādētie jautājumi, — Alvja Hermaņa teatrālās pētniecības galvenais objekts ir laiks, steidzīgs, nežēlīgs, dzīves promnesošs, kas aiz tām atstāj vien likteņiem piepildītas drazu kaudzes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!