Foto: F64

Strauji un neplānoti šā gada marta vidū aprāvās sezona visiem Latvijas teātru aktieriem. Vēl 12. martā tika spēlētas izrādes, svinētas pirmizrādes, notika mēģinājumi, taču jau dienu vēlāk teātru durvis apmeklētājiem tika slēgtas. Turklāt pandēmijas dēļ joprojām nav zināms konkrēts laiks, kad un kā teātri varēs atsākt darboties. Valmieras teātra aktieris Imants Strads šo piespiedu dīkstāves laiku izmanto praktiski – apdarot iekavētos mājas darbus, rūpējoties par veselību. Sociālajos tīklos nelasa citiem priekšā grāmatas – sapratis, ka esot jau gana daudz amata brāļu – grāmatu lasītāju.

Mūsu telefonsarunai tiek noteikts konkrēts laiks, bet vēlāk mazliet vēl pārcelts. Tiekot remontēta mājas veranda. Mana piezīme, ka mājas remonts noteikti nozīmē ilgtermiņa plānus saistībā ar konkrētu vietu – šajā gadījumā Valmieru, paliek neatbildēta. Sarunā par savu un dzīvesbiedres aktrises Elīnas Vānes iespējamo pievienošanos Dailes teātra trupai viņš ir atturīgs – kā mēdz teikt, nedz noliedz, nedz arī apstiprina. Taču tieši abu Valmieras teātra vadošo aktieru uzrunāšana darbam Dailes teātrī ir šīs strauji apstādinātās teātra sezonas lielākā intriga.

Šajos teju divos mēnešos, kopš Latvijā ir ārkārtējā situācija, bieži ticis atgādināts, ka šādas pārmaiņas ir iespēju laiks, taču ir izskanējuši arī viedokļi, ka jāskatās patiesībai acīs – šis laiks iezvana lielas grūtības. Kāda ir jūsu nostāja – iespējas vai grūtības?

Gan, gan. Vispirms šis laiks ir iespēja kaut kādā ziņā uzlabot veselību, nevis, piemēram, pārskrieties. Nemanot ar visiem daudzajiem darbiem daudz kas tika atlikts – atlikta veselība, kaut kādu mājas darbu izdarīšana. Tagad to visu var apvienot. Taču, no otras puses, esam sasaistīti, ierobežoti.

Tas, ka skriešanas un vairāku lietu vienlaikus darīšanas līdz šim ir bijis par daudz, ieskanas teju katrā otrajā sarunā ar visdažādāko profesiju cilvēkiem. Vai uzskatāt, ka notiekošais savā ziņā pat ir bijusi vajadzīga mācība?

Nu, to mēs redzēsim vēlāk (smejas), bet īstermiņā noteikti – jā. Protams, ir pārdomas. Taču labi, ka tas viss notiek pavasarī. Ziemā tas būtu daudz grūtāk. Ja atceramies, ka būtībā šogad visu ziemu bija rudens... Tagad, pavasara labajā laikā, var vieglāk tam visam tikt pāri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!