Foto: Lita Millere

Tēvu dienā, 10. septembrī, ar izrādi "Tētis", kas tapusi pēc dzejnieka Kārļa Vērdiņa dzejas motīviem, sezonu sāks apvienība "Istabas teātris", kas rada un rāda izrādes bērniem un jauniešiem.

Izrādi "Tētis" veidojis režisors Jānis Znotiņš, dramaturģiskās koncepcijas autore: Ance Muižniece un māksliniece Berta Vilipsone. Galvenajā un vienīgajā lomā – Oskars Florencs-Vīksne.

Izrādes publicitātē izmantota Reiņa Pētersona ilustrācija "Liels un mazs" izdevniecībā izdotās Kārļa Vērdiņa grāmatas "Tētis".

Kā "Delfi" informē teātra pārstāvji, jaunajā sezonā "Istabas teātris" piedāvās vairākus jauniestudējumus dažādām vecuma grupām. Skatītāji varēs pieredzēt izrādes, kuras viņi jau ir iepazinuši pirms pandēmijas, kā arī izrādes, kas bijušas pieejamas vien ierobežotam skatītāju skaitam.

Attīstot iesākto ceļu, būt teātrim bez savām mājām, "Istabas teātris" šajā sezonā turpinās sadarbību ar Žaņa Lipkes memoriālu, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju un Ģertrūdes ielas teātri, kurā tiks izrādītas vairākas "Istabas teātra" izrādes bērniem, bet decembrī paredzēta pirmizrāde pusaudžiem – iestudējums par emocijām - Jāņa Znotiņa režijā.

Sadarbībā ar Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālu un izdevniecību Liels un mazs taps komiksu lasījumi ar publikas iesaisti "Anna un Froga" bērniem un "Kinderlande" pusaudžiem.

"Istabas teātris" ir profesionāls teātris, kas rada izrādes bērniem un pusaudžiem neierastā vidē. "Istabas teātris" pastāv kopš 2014. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!