Foto: LETA

"Šī sezona būs viena no Dailes teātrim sarežģītākajām pēdējo gadu laikā," 5. septembrī sasauktajā preses konferencē stāsta Dailes teātra direktors Juris Žagars. "Un tāpēc arī viena no interesantākajām." Šosezon teātrī gaidāmi vairāki lielformāta darbi, kas būs ievērojami gan ar starptautiski atzītu skatuves mākslinieku dalību, gan ar sarežģītiem tehniskiem risinājumiem. Vārds, ko Žagars visbiežāk min preses konferencē, ir "izaicinājums".

Malkovičs izvēlas labākos 

Ievērojamā britu dramaturga sera Toma Stoparda jaunākais darbs "Leopoldštate" (2020) ar lieliem panākumiem jau izrādīta daudzās kultūras lielpilsētās, saņēmusi arī vairākas prestižās "Tony Awards" un citas balvas, un šobrīd ir viena no pieprasītākajām mūsdienu lugām pasaulē. Tieši ar "Leopoldštates" jauniestudējumu izcilā amerikāņu aktiera Džona Malkoviča režijā 15. septembrī tiks atklāta Dailes teātra jaunā, nu jau 104. sezona.

Atceroties aktieru atlasi, Juris Žagars stāsta, ka Malkovičam bija nepieciešamas vien desmit, piecpadsmit minūtes sarunai ar katru aktieri, lai izdarītu izvēli un sadalītu lomas. "Otrajā vai trešajā dienā pēc kastinga viņš atnāk un noliek uz galda lomu sarakstu, un mēs redzam, ka viņš ir izvēlējies mūsu labākos aktierus. Es viņam prasu: "Kā tas ir iespējams, ka tu desmit minūtēs, neko nezinot par aktieri, vari pateikt, ka viņš tev ir vajadzīgs vienā no galvenajām lomām?" Viņš atbildēja, ka tā ir intuitīva sajūta." Kopumā izrādei iedalīts vairāk nekā 20 lomu, un tā gaidāma arī vizuāli krāšņa – ar aptuveni 80 dažādiem tērpiem. Džons Malkovičs pie izrādes Rīgā darbojas jau kopš augusta sākuma.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!