Foto: F64

Šīgada jūlija beigās Dailes teātris sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) bija izsludinājis uzņemšanu tālākizglītības kursā "Dramatiskā teātra aktiera ar muzikālās izglītības ievirzi" specialitātē. Iestājpārbaudījumi, kas noritēja no 23. līdz 25. augustam, ir noslēgušies, un topošo aktieru mācības sāksies jau šoruden. Plānoto kursa pasniedzēju vidū ir Pēteris Krilovs, Viesturs Kairišs, Juris Vaivods un daudzi citi skatuves mākslinieki. Arī leģendārais režisors Ādolfs Šapiro.

Sadarbība ar Dailes teātri

Kā 5. septembrī notikušajā Dailes teātra preses konferencē atzīst tā direktors Juris Žagars, sarunas ar Ādolfu Šapiro par pasniedzēja darbu notika šīgada augustā. "Šapiro bija Latvijā un pavadīja šeit diezgan ilgu laiku," stāsta Žagars. "Viņš ir Izraēlas pilsonis, līdz ar to viņam nav nekādu šķēršļu šeit braukt un strādāt. Šobrīd mēs viņam piedāvājām iespēju pasniegt jaunajiem aktieriem. Viņš nebūs šeit pastāvīgi, bet periodā līdz pavasarim brauks uz tādām kā sesijām."

Ādolfam Šapiro ir liela pedagoģiskā pieredze gan Latvijā, gan starptautiski. Savulaik kopā ar aktrisi Lūciju Baumani (1905–1988) viņš izskolojis divus aktieru kursus, kas Jaunatnes teātrī ienāca 1974. un 1985. gadā. Latvijā Šapiro bija cieši sadarbojies ar tādiem aktieriem kā Edgars Liepiņš (1929–1995), Dina Kuple (1930–2010), Uldis Pūcītis (1937–2000), Vera Singajevska (1923–2014) un citiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!