Foto: F64

Bijušais Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops kļuvis par Dailes teātra štata aktieri, liecina teātra mājaslapā publicētā informācija. Šo faktu "Delfi" apstiprina arī teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs, sakot, ka šāds solis tikai daļēji bijis iepriekš plānots un ir reakcija uz aktiera pēkšņo aiziešanu no Nacionālā teātra. "Es kā Dailes teātra mākslinieciskais direktors un kā Latvijas teātra patriots nevaru atļauties, ka šāds talants paliek ārpus teātra," saka Kairišs.

Atgādinām, ka Krūzkops par aiziešanu no Nacionālā teātra paziņoja pašā šīs sezonas sākumā. Tomēr uzsvēra, ka tas nav spontāns lēmums, kas saistīts ar mākslinieciskiem mērķiem, nevis Nacionālā teātra vadības maiņu.

Krūzkops jau iepriekš strādājis ar Kairišu Nacionālā teātra iestudējumos. Viņam bijušas nozīmīgas lomas izrādēs "Pērs Gints" (2016), "Salome" (2018), "Baltiešu gredzens" (2019), bet par Melnā bruņinieka lomu Kairiša iestudējumā "Uguns un nakts" (2015) Krūzkops saņēmis vienu no savām "Spēlmaņu nakts" balvām.

"Vienmēr esmu uzskatījis Arturu par top aktieri un režisora veiksmi. Viņš ir kā spēlējošais treneris. Viņš daudz piedāvā pats un jebkuram režisoram ir kaifs strādāt ar tādu aktiera fantāziju un izdomu," sarunā ar "Delfi" saka Kairišs, kurš neslēpj – kaut kad jau bijis "piemiedzis ar aci" aktierim. Tomēr līdz šim Krūzkops bijis piesardzīgs tādēļ, ka Dailes teātrī strādā viņa dzīvesbiedre aktrise Ieva Segliņa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!