Foto: LETA
Stundas laikā pēc tirdzniecības uzsākšanas daļa no XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) pasākumiem jau ir izpārdoti, portālu "Delfi" informēja Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Jau ziņots, ka 15. maijā pulksten 10 tirdzniecībā nonāca biļetes uz 15 pasākumiem. Tirdzniecība uz pārējiem Svētku pasākumiem, tostarp deju un koru lielkoncertiem tiks uzsākta trešdien, 17. maijā, un piektdien, 19. maijā. Biļešu tirdzniecību nodrošina SIA "Biļešu paradīze".

Kā vēsta Ertmane, 15. maija pēcpusdienā ir izpārdotas biļetes jau uz 10 koncertiem.

Biļetes vēl iespējams iegādāties uz Atklāšanas koncertu, bērnu vokālo ansambļu koncertiem, pūtēju orķestru lielkoncertu, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu un uz vietām tribīnē Gājiena laikā.

Biļetes uz Svētku pasākumiem pirmajā tirdzniecības dienā ir iegādātas no 24 valstīm, tostarp Austrālijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Somijas, Francijas u.c.

Kā "Delfi" komentē SIA "Biļešu paradīze" vadītājs Jānis Ķuzulis, pirmās stundās Svētku biļešu tirdzniecība norit tehniski nevainojami. Pircēju interese ir ļoti liela, bet virtuālās rindas risinājums izlīdzināja pircēju plūsmu.

"Pateicoties sistēmas veiktspējai, ilgākais rindā gaidīšanas laiks bija 10 minūtes, jau sākot ar 10.10 "Biļešu paradīze" bija brīvi pieejama. Pirmās stundas laikā, jau ir vairāki pilnībā izpārdoti pasākumi. Šobrīd "Biļešu paradīze" strādā kā ierasts," stāsta Ķuzulis.

Pirmdien, 15. maijā, pakāpeniski uzsākta biļešu tirdzniecība XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) pasākumiem. Biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija.

Kopējais biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa - 79 % - ir rezervēta Svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar "Goda ģimenes karti", 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

Praktisku informāciju par biļešu iegādi uz koncertiem var izlasīt šeit.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!